Szia Lara,
Bocs Erazmusz, hogy belekotyogok
, nyugodtan csapj le, ha úgy gondolod, hogy eleged van belőlem.
Amennyiben endód van az egy olyan betegség, amikor a menzesszel távozó vér táplálja az ott lévő nem odavaló szövetet(?). Vagyis a cél, hogy ne kapjon vért az endó és akkor elsorvad, vagy megkissebbedik ezáltal javítva a teherbeesés esélyét.
Az endó legjobb gyógyítása a terhesség, és a szoptatás mivel ekkor nincs menzesz. Hát persze a teherbeesés a legnehezebb persze ilyenkor. A másik gyógyítási lehetőség a gyógyszeresen megakadályozott menstruáció, amit általában 6 hónapig tart. Ez persze nem minden endós betegre igaz, ne ilyedj meg!
A lapart mindenképpen javasolnám. Ha jól tudom pco-t is laparral csinálják, csak ott még lézert is használnak. A lapar valóban arra jó, hogy feltárja, hol van az endó, van e elzáródás valahol a petefészekben, és ha jól tudom még arra is alkalmas, hogy ha olyan az endó vagy az elzáródás akkor azt ott helyben kezelik.
Sajnos az endó sokszor petevezeték elzáródást is okoz. Amennyiben az elzáródás létezik mindkét petefészken és nem lehet feloldani akkor marad a lombik. Szóval 1 szó mint 100, a laparra szükség van, hogy képet kapjanak mi van odabenn és olyan terápiát alkalmazzanak ami megfelel a teherbeeséshez és a fájdalmak csökkentéséhez.
Bár azért én itt látok ellentmondást. Ha nincs meg hónapokig akkor az endó nem lehet olyan veszélyes, vagy esetleg másról van szó és azért kéne a lapar, hogy kiderüljön. Erazmusz ezt jobban fogja tudni
A hormonok TUTI biztosan nincsenek rendben ha nem jön meg, mert úgy tudom az endó nem befolyásolja a peteérést, a tüszőrepit és a hormonokat. Újfent Erazmusz ezt jobban fogja tudni.
Szerintem műtessed meg magad (kis műtét) és a "hátha" szót azt felejtsd el, mert ha nincs menzesz, ergo nincs peteérés, tüszőrepedés, így ebből nem lesz baba
. Szóval a lapar egy lépéssel közelebb vinne a megoldáshoz, ahhoz, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy bebabásodjál.
E nélkül még elhúzhatod a próbálkozást hónapokig, évekig, kínlódhatsz, sírhatsz és kiborulhatsz, de ha tenni tudsz a babáért valamit akkor azt tedd meg ahogy az orvos javasolta.
A Gynevac kúrát se felejtsd el. Én mindenképpen beadatnám, mivel határozott meggyőződésem, hogy nálam a Gynevac és így Erazmusz segített a babásodásban.
Pusszancska,
Móni