Sziasztok! Hála Istennek, megint jól aludtunk, fél 9 körül aludt el a csajszi, aztán reggel 5-kor mentem be hozzá, hogy betömjem a száját egy cumival. este volt némi hiszti, ugyanis visszautasította a cicit. Betettem az ágyába, ott elhallgatott, aztán negyed óra múlva elfogadta. Hiába, egy olyan akaratos picsa, hogy az nem igaz. Ha meg tudná mondani, hogy mi a fene baja van ilyenkor. Mindennap nem adok husit neki, egyelőre mégcsak most kezdtük, de egy héten szerintem úhy3-4 alkalommal biztos adok majd neki. A danoninoval kapcsolatban annyit, hogy én adom neki. Anna nagyon szereti és nem hiszem, hogy bármi baja lenne tőle. Ha a kórház újszülött osztályán a gyerekorvosnő szerint lehet neki adni, akkor miért ne. Tegnap a védőnővel is találkoztam, azt mondta adhatom, csak a bolti tejet ne. Ha belegondolok, hogy a húgom is a tehéntejen nőtt fel, mert 3 hós korában nem volt hajlandó elfogadni anyutól a cicit..Egyébként viccesnek tartom azt is, hogy minden táplálási táblázatban és tanácsban a banánt 7hós kortól lehetne adni( pl. a Kismama magazin januári száma szerint is), aztán az én lányom már 4 hósan ette a gyerekorvosnőnk tanácsára. Na akkor legyen okos az ember! Ja és nemcsak a banánnál veztem észre, hanem ugyanezt írja a körtéről, sütőtökről, apipihúsról stb.Azt is viccesnek tartom, amikor azt modják, hogy adjunk a gyereknek kiflivéget, kenyérhéjat rágcsálni a fogak miatt. Miért az nem lisztes? eza táblázat szerint 2éves korig nem lehetne babapiskótát, kekszet, csokit, tartósítószert,ízfokozót, mesterséges színezéket, aromát, édesítőszert tartalmazó bármilyen ételt!!! Jó, egyen friss alapanyagokból, házilag elkészített ételt, ennek a híve vagyok én is. De kérdem én, mi ízesítés nélkül esszük az ételeinket? Tovább írom: felvágottak, virsli, májkrém, füstölt húsok, kolbász...Mégis mit egyen a gyerek 2 éves koráig? A boltokban kapható műanyag porkajákat? Engem ebben egyébként az háborít fel, hogy szerintetek a mai napig falun élő, bocsánat a kifejezésért, parasztok mivel etetik kisgyerekeiket? Azzal a disznóval, amit önmaguk nevelnek fel. Somogyban egy pici, nagyon hangulatos faluban élnek rokonaink. Ha tehetjük minden évben legalább 2-szer elmegyünk oda, itt hagyjuk a város zaját és bűzét. Igazi paraszkajákat eszünk olyankor somogyi vörösborral és házi pálinkával. Bori kétéves lesz márciusban és mértékkel persze, de azt eszi, amit a felnőttek. Bátyja kisgyerekként majdnem meghalt leukémiában, amikor elkezdte a család a nagypapa által termelt és elkészített vörösborral itatni. A bor jó hatással volt a vörös vértestekre, Bence ma már egészséges, életerős felsős fiú, aki a mai napig ebéd után megissza a napi bor adagját. Régen a paraszt kiment a határba egész nap kapálni, vitt magával bort, kenyeret, szalonnát!, hagymát és élt 98 évig. Akkor is csendben elaludt, nem a magas koleszterinszintje miatt. És szerintem olyan háztartás is van, aholörülnek ha egy kis zsírt vagy bármi "egészségtelent " tudnak etetni a gyerekkel. Ne értsetek félre, és sem akarlak benneteket vagy bárki mást megbántani. Csak egyszerűen időnként túl lihegettnek és túlontúl urbánusnak és mesterkéltnek érzem a gyereknevelést és így a táplálást is. Tény, hogy bizonyos szabályokat én is betartok, de valahogy a józan ész határain belül. Anna 1. baba és utolsó is nálunk. Összeolvastam én is mindenfélét, mit lehet és mit nem. Az ember csak idegbajos lesz a különféle információktól. Egyikünk így csinálja, másikunk úgy, mindenki úgy, ahogy jónak érzi. És nemcsak a kajákkal kapcsolatban. Ugye nem bántottam meg senkit? Továbbra is várom tanácsaitokat, sok jó ötletet kaptam már tőletek. Ez csak egy vélemény a sok közül. A gyerekek így is, úgy is felnőnek. Küldök képet. Puszillak benneteket