PIldi,
a tej zsírja olyan szempontból számít, hogy a magasabb zsírtartalmúban több marad meg a zsírban oldódó vitaminokból.
A tej élet, erő, egészség
. De lehet nélküle élni. Egyszerűen csak azért annyira jó, mint fehérje- és vitaminforrás, mert könnyen hozzáférhető és olcsó. De mondom, lehet nélküle élni
, más élelmiszerből is meg lehet ezeket maradéktalanul szerezni.
Nem homogenizált, csak becsomagolt zacskós tej szerintem nincs Mo.-on, mivel nincs rá szabvány. Vagy legalábbis még én a tejiparban dolgoztam, nem volt. A homogénezés az tkp. egyneműsítés, hogy ne váljon ki a zacskóban (dobozban) a zsír. A pasztőrözés az, ami megváltoztatja az ízét.
Sasha, és akkor Neked is:
én nem vennék ilyen kimért tejet, mert sosem tudhatod, hogy aki a piacon árulja, mennyire tartja be a higiéniát. De persze ha jól ismered az eredetét és megbízol benne, akkor nagyon finom tud lenni a nyers tej, én pl. imádom, csak enyhén hsamenésem lesz tőle ilyen formában
Amelyik tejet én szívesen vásárolom (nem a reklám helye!); az a pásztói Sole (vagy Sissy, ua.) tej. Szeretem az ízét, nem tejporos a dobozos -és ha belegondoltok, nyáron mindig túltermelési válság van, tehát jóval kevesebb a fújfúj tejporos ízű tej -normális esetben legalábbis.
Létezik a pásztói üzemnek 3,6 zsír%-os ún. Príma teje is, ez nagyon finom, de csak Tescoban lehet a környékünkön kapni és ezért viszonylag ritkán vesszük.
Ha átnéztek a Hozzátáplálás topikba (linkje feljebb) tényleg elég sokmindent megírtam már a témáról.
Jamina