Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kedves anyukák!

Én egy apuka vagyok és most nem meccset nézek meg ilyeneket, hanem gondoltam hozzászólok. Pont a szoptatás témához, amit maximum zárt üvegajzón keresztül láttam, de azt is látom, hogy itt mindenről szó van csak arról nem.

Engem leginkább ez a bojkott dolog érdekel. Előre leszögezem, hogy nem kívánok senkit sem a védelmem alá venni, sem támadni, de ezt a dolgot egy baromságnak tartom több indokból kifolyólag is. (hozzáteszem, közgazdász vagyok, aki a marketing/reklám piacon dolgozik az értékesítési részen)
1, Elméletben ki lehet golyózni cégeket ideiglenesen ilyenjellegű bojkottal egyes földrajzi területekről, egyes termékeikkel, de ugyanazt más néven pár hónap múlva piacra dobhatják, esetleg egy másik cég égisze alatt, ami aztán senkinek fel sem tűnik, oszt mindanyian boldogan vásároljátok anélkül, hogy feltűnne az egész duplacsavar.
..De egy ilyen bojkott max annyit ér, hogy az ideiglenesen kiesett bevétel miatt néhány/jónéhány embert elküldenek az adott cégtől és azok a vezetők akik ezeket a szabályokat megszegték és ezeket végrehajtatták, szépen elmennek napozni Mallorcára. R-go, aztok szívják meg akik semmirről nem tehetnek, mert a családjuk ,köztük sok kisbaba megélhetését próbálják biztosítani úgy, hogy megfelelnek a "kenyéradójuk" elvárásainak.

Mondjuk, azt egyáltalán nem értem, hogy miért probléma az, hogy az említett cég tápszert küldött afganisztánba? Inkább küldjön csokit, vagy kávét a szerencsétlen éhező törpéknek? Szerintem, ezáltal sokkal több baba lakott jól, mint, ahánynak baja lett tőle és azoknak sem a táptól lett bajuk, hanem, mert nem jól készítették azt el. (Ha a konzervet kibontás nélkül eszük meg, valószínűleg nem a konzervgyár hibája miatt fulladunk meg.) De egyébként ezzel ők bevételre nem tettek szert, tehát valószínű, hogy jó sem jártak azzal, hogy segíteni akartak.

Mindegy. Még néhány kérdés! Valaki bojkottálta már a Coca-Colát, Vodafone-t, Westelt, Mosóporos cégeket, stb? Ezek kb 60-70 éve folyamatosan megsértik a tisztességes piaci magatartás írott és íratlan szabályait, de vhogy senkinek nem jut eszébe világméretű partizán akciót indítani ellenűk, mert akkor nem lenne otthon szappan, tusfürdő és sok E XXX-vel dúsított ételalap. De talán még áram sem.
Szerintem egy felnőtt azért lesz felnőtt és azért vállalhat gyereket, mert eltudja dönteni hogy amit csinál, vagy ajánlanak neki, hogy csináljon, azt Ő el tudja dönteni, hogy megteszi-e, vagy sem. De ha nem tudja, akkor megkérdezi valakitől, aki jobban ért hozzá.
De ha nem kap segítséget, akkor mondjuk bojkottáljuk a védőnőket?????? Merthogy ők nem sok jó tanácsot adtak eddig, az tuti! (1,5 hónapos szomjas fiamra, aki ezért nyújtogatta a nyelvét, kijelentette, hogy pajzsmirigy és idegrendszeri problémák vannak vele.- a szaktekintély)

Na mindegy, nem fogyasztom a képernyőt, akinek nem tetszik amit írtam, várom reakcióját, még válaszolok is.

Ja, NEM VAGYOK NESTLÉ DOLGOZÓ!!!!!!!!!!
kékapu

Sziasztok!

Köszi a kakaós tippeket!Kép

Juli: nekem meg az jutott még eszembe, ha jól követem a dolgokat, Dóri mostanában indult meg nagyon mozgásilag, nem? Mert az is beleszólhat a súlyfejlődésbe.

Kicsit itt most off, de ha már itt vagyok: nekem forditott irányú paráim kezdenek lenni a hozzátápi terén. Becsülettel majd 6 hósan kezdtük (1 héttel előbb, bevallom), szépen ette is a 30-50g-nyi gyümit. Közben olykor a mi kajánkból egy-egy falat krumplit, répát. Történt pedig egyszer, valamivel 7 hó előtt, hogy ahogy igy kóstolgatott, gondoltam egyet, hadd kóstoljon amennyit csak akar. És kiderült, hogy a gyerek szopi után -olykor totál közvetlen, ciciről az etetőszékbe- amikor pedig a ciciket nem is üritette totál ki, de tovább nem fogadta el, képes volt enni rendesen (50 g) krumplit is. És bevallom innentől (bő 1 hete) adom neki a "főzeléket" (krumpli, répa, krumpli-gyümölccsel, ma cékla). És az én gyerekem a sokat hangoztatott példákkal ellentétben, lelkesen zabál. MOst már 80-100 g körül van a csúcs. Továbbra is szopi után. És itt volt ma estefelé is, amikor is szopival kináltam, nem kellett neki, aztán mikor leült a család és nem tudtam máshova tenni, beült mellénk, akkor picit kináltam a krumplinkból (csupasz, száraz krumpli, ráadásnak épp a sót is kifelejtettem) és kellett neki. Nem akarok napi kétszer főzit, igy csak keveset hagytam, majd megint cicire próbáltam és nem! Nem és nem! Krumpli igen, cici nem!
Nem nevezni szopisztárjknak, mert úgy ált eszik azért, szopik, sokszor 2,5 óránként (alvás után mindig kinálom, és emiatt sokszor ilyen 2,5 órás periódusunk van), éjjel 2 óránként is, de tudom róla, van egy pont, amikor elég, eddig ezt úgy hivtam, jóllakott, de lehet, hogy csak tejből elég.
Pele mondta valamikor, hogy ha eszik, hát örüljek neki és hagyjam, hadd egyen.
De most akkor hányszor hagyjam főzeléket enni??? Én próbálnám követni az lll-es és hasonló hozzátápi terveket, ugyanakkor a gyerek tudja mi kell neki, ti is ezt mondjátok. Ha nem kinálom, nem kerül elé, val. nem követeli, de nem szopik helyette többet. Viszont ha látja, kell neki. (persze minden anya örül, ha eszik szépen a gyerkőce) RÁadásnak én tudom, hogy BÁlint fiam, minden fenti irás ellenére 4-5 hósan érett volt arra, hogy krumplit egyen (onnantól kezdve hizott, addig nem, tej igencsak véges mennyiség volt, különböző okokból) Ancsi meg ugye 7.

Tényleg, arról nem irnak a hozzátápis tanácsok, hogy egy nap hányszor adjunk neki szilárdat, illetve mikor hányszor. Régen ugye az elválasztásban ennek is volt rendszere, azt ismertem. hozzátápi esetén ez hogy megy????

Matska: látom Juli már bevállalt némi füzetet, majd megnézem mi van még meg, mit nem dobtam ki. Termékminta megvan még -bár nagy lányom kezdettől fogva pályázik rá- annyit minimum vállalok, hogy leirom mi van rajta (esetleg bescannelemKép)) Igen, ha az infó is elég,a kkor megpróbálom bescannelni őket, és akkor szintén megspórolhatjuk a postaköltséget, sőt nekem is marad itten talonba legközelebbreKép.

Jamina: azt mondod, nézzem meg, hátha maradt még??? Anno azt hiszem 2-3 db-ot találtam, egy neked ment, többi talán megmaradt. Na majd megnézem!

Szaisztok:
Ildi

Ildi
pildi

Nekem még egy dolog eszembe jutott ennek kapcsán, de nem volt időm leírni. Most pont jó lesz Kékapuka alatt Kép
Szóval arra volnék kíváncsi, hogy vajon a bojkottra felhívó társaságok mennyire tájékozódtak arról, hogy az a bizonyos konzorcium, amelyik a Nestlében érdekelt, vagy főrészvényes, tart-e más cégeknél - nyilván igen -, és mekkora vasat a tűzbe? A piszkos fantéziámmal bőven el tudom képzelni, hogy vastagon benne vannak azokban a cégekben is, amelyeknek a termékeire most a bojkott miatt váltanáni ajánlott.
Ha már bojkott, én azt mondanám, legyen bojkott minden efféle termékre, hiszen lehet főzött kakaót is inni, lehet leveszöldségből, hagyományosan készíteni az ételt, a kutya egészen nyugodtan ehet maradékot, és egy ideig - ha már végre megmondaná valaki, hogy meddig!!!! Kép - el lehet lenni mindenféle delikátesz termék nélkül, pl. kávé, csokoládé és társai. Igenám, csakhogy akkor lép életbe, amit Kékapu írt, hogy ez csak az amúgy is legkevésbé fizetett alkalmazottakat sújtaná.
Szóval ha már foglalkozunk ilyesmivel, azt nagyon körültekintően kellene.
Kíváncsi
kíváncsi

HihI!

Akkor ezennel elinditom a ne vegyél semmit, költözz ki tanyára és edd azt, amit magad termeltél mozgalmat!KépKépKép (természetesen bio módon termelveKép)
Valahol pont most meséltem egy ilyen családról (aha, egy gyerek nem gyerekben, a 11 gyerekes család), akik igy élnek.
Hajrá!!
Kép

ILdi

Ildi
pildi

Jössz velem, Ildi? Kép
Csak az a gáz, hogy akkor a férjemet kb. havonta egyszer látnám! Kép Meg a gyerekeimet is idővel csak fényképről...
Kíváncsi
kíváncsi

Az éjjel tovább gondolkodtam így Kékapu alatt ;), és felteszem neki a kérdést: vajon ha elbocsátanak x dolgozót a csökkent bevétel miatt, nem csökken-e emiatt a termelés is, és ezzel nem károsodnak-e végülis? Elméleti, közgazdászra váró kérdés! Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Klára!

Igazán rendes vagy, hogy védeni próbálsz, de amit Bettinek írtam, az nagyon is rám vall! Nagyon kérlek, ne oktass ki engem arról, hogyan kell egy jószándékú anyukával beszélni, mert én ezt napi szinten gyakorolom! Betti nem egy jószándékú anyuka stílusát vette fel, amikor írt, hanem egy agresszív, cinikus, kioktató hangvételű hozzászólást kerekített ide.
S amint azt már többször is megjegyeztük: ez NEM a tanácsadó topik. Ez egy háborgó, vitatkozó topik, ahol néha elszabadulnak az indulatok. Én pedig nem az a fajta ember vagyok, aki a szemedbe mosolyog, miközben magában füstölög. Ha dühös vagyok, akkor dühös vagyok és nem rajzolok mosolygó fejecskéket (Betti!). Ellenben ha normálisan szólnak hozzám, akkor kenyérre lehet kenni.
Egyébként még így is visszafogom magam, ellenkező esetben élből lehülyéznék itt egy-két névtelen hozzászólót!

Na, szerintem térjünk vissza a topik eredeti témájához, Klára, te is írd meg nyugodtan a negatív tapasztalataidat! A bojkottra való felhívás csak egy kitérő volt, Matska több oldalra is feltette, ha nagyon fontos a folytatás, akkor inkább nyissatok neki egy külön topikot, szerintem!

Iboly
iboly

Sziasztok!
Világosítsatok fel légyszíves miért pont a Nestlé?
Lehet, hogy leírtátok már, de nincs idöm végigolvasni.
Felötlött bennem az is, nem lehet, hogy a konkurens cég kezdeményezte a bojkottot? Kép
Részemröl feleslegesnek tartom és szerintem az LLL-nek sem erre kéne pazarolni az energiáját.

Én fél évig kizárólag szoptattam és fél év után kezdtem a hozzátáplálást amivel semmi problémám nem volt. Bármit adtam fiamnak boldogan ette. Viszont volt egy problémám amit azért írok le, hogy mások is tanuljanak belöle. Elsö naptól kezdve bimbóvédövel szoptattam a kórházi csecsemösök javaslatára. Megjegyzem én is jó ötletnek tartottam. Elsö pillanattól kezdve fájt a bimbom, ami többször kisebesedett egy cm-es nyilt seb volt rajta. Gondolom nem kell ecsetelnem milyen érzés volt így szoptatni. Hogy vérzett is azt onnan láttam, hogy egyszer a gyerek elfintorodott és láttam, hogy piros a bimbóvédö. Minden alkalommal mondtam a védönönek is és a gyerekorvosnak is, de valahogy elsiklottak a probléma felett. Én azt gondoltam, hogy ez természetes. Nem volt kitöl tanácsot kérni, mert a barátnöim, ahol pici baba volt egyáltalán nem szoptattak. Véletlenül vettem észre a Kismama újságban az LLL-t. Pedig már több mint 1 éve olvastam, valahogy nem tünt fel.
Fel is hívtam és miután telefonon minden lehtséges okot kizártunk Tátrai Katatlin (csak azért írom le a nevét, mert hálás vagyok neki, viszont nem tudtam visszahívni)elküldött Dr. Sarlai Katalinhoz. Végül kiderült, hogy a bimbóvédö okozta a problémát. Ahogy elhagytam megszünt a baj és azóta is szoptatom most már 1 éves kisfiam, annyi különbséggel, hogy most már én is élvezem.

Azért ne bojkottáljátok az AVENT-et, mert tölük származott a bimbóvédö Kép

Kriszta
Nyanya

Kedves Kíváncsi!

Jó reggelt!Szóval a kérdésedre a válaszomat gyakorlati tapasztalatokból kiindulva, nem pedig mikro-, ill. makroökonomiai elméletek alapján közelíteném meg.

Szóval a kérdésed elméleben helyt áll, de mégsem. Ugye, ha elképzelünk egy gyártással és keresekedelemmel egyaránt foglalkozó céget (mert az említett Nestlé pont ilyen; amit forgalomba hoznak itthon, nem mind itt készül, sőt többnyire nem.), akkor bizonyos vagyok benne, hogy nem csak olyan munkásokból áll, akik aktív gyártási folyamatokbam vesznek részt. Tehát, ha adott esetben mondjuk Magyarországon 500 anyuka két hónapig nem költ el havi 20000,- Ft-ot Nestlé termékekre, az összesen 20.000.000,- Ft. Ez jó sok pénz, ha vki lottón nyeri, de ha úgy vesszük kb 1 havi Irodabérlet Budapesten, esetleg még a Nestlé telefonszámlájával együtt.
Szóval, ha ilyen forgalom kiesés van, vagy akár nagyobb és ezt a cég észleli, minimum 1 hónapos átfutással (amikor lehet hogy ez a bojkott már be is fejeződött), mit fog tenni? Csökkentse a termelést? Nem jó, mert abból még kevesebb pénze lesz! Fogja magát és elküld 5 marketingesből 2-őt, 50 szállítóból 5-öt, mondjuk egy recepcióst, 2 vámügyéntézőt, 2 logisztikai ügyintézőt, néhány raktárost, stb... Ha ezt itt jól számolom kb 11 emberke. A maradék megrémül és kétszer annyit dolgozik majd ugyanannyi pénzért, nehogy őt is elküldjék majd. De a cég spórolt 11 (de ennél biztos több embert érintene) * bruttó 200.000,- Ft-ot havonta, 2,2 milió. Ez a 20 %-a annak, amit egy ilyen bojkott előidézhet, de ha még abba is belemegyünk, hogy az a 20 millió kisker ár és ÁFÁval növelt értékről van szó, az akkor a Nestlének kb 20 *,8 (Áfa)= 16*,65(haszon)= 10.400.000,- Ft Tehá már sok különbség nincs a két összeg közt, de ha úgy vesszük, ezek a termékek ha jól tudom kb 1 évig eltarthatók, tehát max berakják egy raktárba és szépen húsvétkor beakciózzák őket. A cég megy tovább kis zökkenővel és 11 ember munkát kér a jézuskától a fa alá.
Ki járt rosszul?
kékapu

Iboly,
csak még annyit a befejezett témáról, hogy a mosolygó fejecske gyakran azt jelenti: bocs, legyen béke közöttünk! Nem álszentség!!!
Kíváncsi
kíváncsi

Hahó,

Kékapu,
engem a változatosság kedvéért nem a bojkott érdekel, hanem a védőnőtök. Ugyanis itt a topikban van egy ún. negatív meg egy ún. pozitív táblázat, ahol gyűjtik a neveket (orvosok, védőnők, kórházi osztályok stb. vannak rajta), éppen a topik címébe vágóan - azaz akitől lehet (pozitív lista) ill. akitől nem célszerű (negatív lista) szoptatási tanácsot elfogadni. Ha nincsenek jó tapasztalataitok a védőnővel, akkor esetleg őt is lehet javasolni a negatív táblába. (Az én ex-védőnőm is benne lenne, de már nem érdemes, mert idén ment nyugdíjba.)

A bojkottról én egyébként mindennap kétszer változtatom a véleményemet. Annyi hatása mindenesetre van, hogy sütibe való keserű kakaóporból kakaózom azóta reggelente (nemtom ki gyártja, már egy jó éve megvan), és sokkal jobban ízlik, mint a nyuszis (és forró tejben egész jól oldódik ez is). Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

bojkott ide vagy oda a nyuszis kakaómról nem mondok le
Kép
Nyanya

Kedves Kriszi!

Bojkottról még annyit, hogy nekem tényleg tök mindegy ki, milyen kakót iszik, vagy megveszi-e a bocicsokit. Én nem márka alapján szoktam vásáolni, hanem izlik-nem ízlik, tetszik-nem tetszik alapon. Viszont nem hiszem, hogy mondjuk valaha meg tudnám majd magyarázni a most 11,5 hónapos egyébként reklámfüggő kisfiamnak, hogy miért nem a nyuszis, vay a pingvines csokit veszem meg neki, ha ő pont azt kér.
De egyébként csak azért szóltam hozzá a "témához", mert pont olyan értelmetlen, mint lezárni az erzsébet-hidat, vagy éhségsztrájkba kezdeni a parlament elött. Akiket meg kellene változtatni ilyen akciókkal, azoknak is tök mindegy.

A védőnő; majd megtudom hogy mi a neve, sajna én ezt nem követem, de sejtésem szerint utoljára Augusztusban járt nálunk, akkor is a kapuban találkoztunk. Mondjuk nem is nagyon hiányzik, mert a gyerekorvosunk, ha nem is mindig, de többnyire nagyon lelkes és segítőkész, tehát amire a védőnő kellene, azt ő simán ellátja nálunk.

Úgy látom ez a vita véget ért. Ha vkinek még lenne hozám pár szava, majd reagálok.

Addig is, Üdv

Kékapu
kékapu

Sziasztok!
Még egyszer és utoljára:

Iboly!
Sajnálom,hogy igy értelmezted a levelemet. Egyeltalán nem akartam cinikus lenni. Sem agressziv. Dühösnek dühös vagyok, de kizárólag saját magamra, mert tudom, hogy mit kellett volna máshogy csinálnom, hogy sikerüljön a szopi. Egyeltalán nincsenek rossz érzéseim a szoptató anyukákkal szemben, esetleg az, hogy irigylem őket. Tisztelem a kitartásukat!
Veled kapcsolatban pedig csak azt tudom irni, hogy nem sértésképpen, de tényleg másképp képzeltem egy szoptatási tanácsadóval való "első találkozásomat". Nem ismerlek, ezért elhiszem a többieknek, hogy kedves, aranyos, segitőkész ember vagy, gondolom, ha nem ilyen lennél, akkor nem irnának rólad ilyeneket. De az én levelemre való reakcióból nem ez jött le. Lehet, hogy csak azért mert én is kifelejtettem a hangulatjeleket, és tényleg másképp értelmezted a hozzászólást.
Úgy érzem le kellett irjam ezeket még egyszer, hogy próbáljam tisztázni a helyzetet. De tudom, hogy sosem fogsz már "megkedvelni" . Sajnálom, mert te is félreismersz, ugyanúgy, mint ahogy én téged.

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Nyanya!

Nem olvastál mindent rendesen végigKép:

Nestlé bojkott az IBFAN és a Baby Milk Action akciója, nem a La Leche Ligáé! Az LLL kizárólagos feladata az édesanyák szoptatásban való támogatása
Nem hiszem, hogy az LLL-nek ennyi felesleges energiája lenne. De lehet, hogy tévedek.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kékapu!

Akkor már csak egy kérdés: szerintem mi a cégek "megfogásának" polgári, alkamazottkimélö módja?

És emlékeztetöül:

Negatív tábla:

Kép
Kép

Pozitív tábla:

Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Iboly! Már megbántam, hogy beleavatkoztam, ne haragudj! Szó sincs róla, hogy kioktatni akartalak volna, miért tenném? Csak azt éreztem, hogy félreértitek egymást, elbeszéltek egymás mellett, én meg szeretem a békességet. Puszi, Klára
klara

Beszti!

"Nem olvastál mindent rendesen végig"
mimt írtam is nincs idöm mindent visszaolvasni, de speciel azt olvastam, hogy a bojkott kinek az akciója, csak úgy emlékeztem, hogy az LLL is támogatja bocsi ha tévedtem. A konkurens cég kezdeményezte a bojkottot alatt meg azt értem, hogy lehet, hogy a háttérben meghúzódnak.

Világosítsatok fel légyszíves miért pont a Nestlé?
erre még nem kaptam választ.

Kriszta
Nyanya

Csak egy kérdésem lenne a táblával kapcsolatban
Ki dönti el, hogy ki kerül fel. Csak azért érdekel mert én annó írtam ajánlatot a Sarlai pozitív táblára kerüléséröl, saját tapasztalat alapján. Emlékszem valaki viszont negatívan vélekedett róla. Akkor ez a két vélemény semlegesíti egymást és egy harmadik dönt? Kép
Lehet valaki itt is ott is?
Kriszta
Nyanya

Rendben van, lányok, akkor szívjuk el a virtuális békepipát, jó? Kép
Van valakinek egy .gif-je hozzá?

Iboly
iboly

Nyanya,
elvileg nem lehet kéthelyütt. A Sarlay drnő mindenképpen a pozitív táblába kerülne, hiszen a Szoptatásért Magyar Egyesület elnöke, nála nincs szoptatásbarátabb és laktációban profibb orvos kishazánkban. Ezért viszont valahogy viccesen mutatna szerintem a mi taáblánkban. Kép Viszont sajnos dr. Pócsi, ha jól látom, még mindig mindkét táblában szerepel. Szerintem ha egy orvos rossz tanácsokat ad a szoptatással kapcsolatban, kvázi hozzásegíti az anyát, hogy kevesebb tejük legyen, akkor semmi keresnivalója a pozitív táblában, még akkor sem, ha vannak helytálló információi. Kép

Virág
Virág

Kriszta!

Én emlékszem rá, hogy ajánlottad Sarlai doktornöt is. Igen, bent lenne a helye... Viszont neki ez a szakmája a gyerekgyógyászat mellett ((ha jól emlékszem 1999-ben) elsöként tett Mo-n IBCLC vizsgát), elég baj/érdekes lenne, ha nem a pozitiv táblába valóan vélekedne a szoptatásról.KépKép
Egyébkébnt olyan esetben mindkét táblába bekerül, ha többféleképpen is vélekednek egy emberröl. Pont azért, mert ezt én személy szerint nem tudom eldönteni. Igy szerepel Dr. Pócsy mindkét táblában...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Virág!

De vajon az az egy mondat milyen körülmények között hangzott el (én el tudok olyan körülményt képzelni, amikor ez a mondat helytálló lehet, ha nem is teljesen így mondva (pl. sebes mell))? Ki volt, aki a negatív táblába javasolta, és miért? Van több oka is rá? (Még lehet, hogy visszakeresem...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nekem ez az egész negatív tábla dolog rém ellenszenves. Ha már jobbító szándék, akkor csak a pozitív táblának volna értelme: hogyan kell JÓL csinálni, ez a lényeg, nem? Pláne így, hogy a sokezer orvos és védőnő közül csak ez a néhány van fenn, teljesen esetleges jelleggel, pusztán egy-két kismama beszámolóján alapulóan, aki lehet, hogy az adott, igen stresszes állapotban nem is egész pontosan adja vissza a történteket.
Kíváncsi
kíváncsi

Kedves Beszti!

Azt hiszem rossz hírem van. Nincs módja annak, hogy cégeket polgári akciókkal tisztességes keretek közt tartsanak, ha az adott cég ezt nem akarja.
Minthogy mondjuk Kína országát sem sikerült sokkal erőteljesebb, nemzetközi büntető-vámrendszerrel rávenni arra, hogy a foglyokkal ingyen készíttetett nagyon olcsó termékeivel elárassza a világot, vagy mondjuk irakot sem nagyon súlytotta lejebb az néhány éves embargó, amit alkalmaztak ellene. Mindent ki lehet játszani, pont.
kékapu

Kiváncsi, Drága!

A negatív tábla megalkotásakor nem a jobbító szándék vezérelt bennünket. Kép Elrettentő példának szántuk, hogy aki idetéved, a jövőben fogadja fenntartásokkal a felsorolt "szakemberek" tanácsait! Jól nézünk ki! Hülyeségeket tanácsolni a mamáknak szabad, néven nevezni a hozzá nem értőket tilos?
De a pozitív táblázat megalkotásakor nemes szándék vezérelt bennünket. Ugye, ez már mindjárt pozitívum? Kép

Beszti, kérlek, írd be a pozitív táblába dr. Tókos László gyermekorvos nevét, Esztergomból! Köszi!

Iboly
iboly

Sziasztok, a pozitív táblába dr.Garay Zsolt, aki ugyan fül-orr-gégész, de ma azt merészelteKépállítani, hogy nyugodtabb szívvel ír antibiotikumot, ha szopik még a gyerkőc, mert megfigyelése szerint kevesebb mellékhatás jön ki rajtuk, valahogy ellenállóbb a bélflórájuk. Sajnos ma Tomi kapcsán derült ez kiKép. Iboly, tényleg így van, vagy csak engem akart vígasztalni a jóember?

OFF: Virág, lécci szólj a párodnak, hogy hasson oda a XIII.-ik kerületért felelős kollégájára, egyetlen gyógyszertárban sem volt Tominak antibiotikum, végül Pele férje hosszas telefonjai hatására találtunk, de csak 2 kerülettel odébbKép. Köszi, pusziKép. Kakaó félretéveKép.

Rjuli, jaj, nagyon jó lenne, a jövő héten fussunk össze a Parkban ha még jártok errefeléKép.

Szerintem hasznos, ha az ember tudja, kinél mire számíthat. Vajon miért irtóznak a magyarok attól, hogy valakiről kerek perec kiderüljön, milyen is a hozzáállása? Tessék szépen gyakoolni a civil jogokat! Ha nem tesszük és nyuszin hallgatunk, megérdemeljük, hogy így maradjon. Ráadásul szerintem az egész információ kérdése, az a védőnő, akihez várandósan jártam irtó édes volt, laza, de gondos, maga is 3 gyerek mamája. A 38-ik héten elköltöztünk, így átkerültem egy másik védőnőhöz, de még hozzá mentem szülés előtt utoljára. És mit mond az én fiatal, helyes, értelmes védőnőm? "Az első 3 napon 5-5 percet szopjon csak a baba, különben kisebesedik a bimbód és fájni fog, és úgysincs akkor még tejed". Tomi első szopása 20 percig tartott, pedig akkor még tényleg nem volt igazán tejem. Csak éppen nem volt szívem megszakítani (azóta sincs). Soha nem sebesedett ki a mellbimbóm, pedig volt, hogy 2-3 órákat szoptattam egyszerre, váltva. Vajon mennyit szopizna most Tomi, ha betartom az 5 percet? És biztos vagyok benne, hogy egyébként a csaj jó védőnő. Csak éppen szoptatásból ne fogadj el tőle tanácsotKép.

pusza,
matska
matska

Elrettentő táblába pedig Antalicsnét kéretik bejegyezni Esztergomból. Csak egy aranyköpés tőle: Anyuka, ne szoptasson két mellből, mert akkor hamarabb elapad a teje.
J.
jamina

Na éppen ezért nem tartom korrektnek, ha valaki egy megjegyzéséért felkerülhet a negatív táblára, amit Matska írt! Lehet, hogy valamit rosszul tud, attól még sokkal több mindent tudhat jól, akár még az adott kérdésben is. Vagy akkor fel kellene írni mindenki minden egyes mondatát minősítve, akkor derülhetne ki, hogy mennyire pozitív, illetve negatív.
Na persze nem akarok ennél jobban beleszólni a dolgotokba, a ti ötletetek, javítgassátok, töltögessétek, ahogyan nektek tetszik, legfeljebb én nem adok hozzá neveket. Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Iboly!

OFF:
Nem értettem, miért mondod, hogy írjam bele, mikor benne vanKépKép. Na ja, csak a .xls és a .jpg nem egyezett, a .jpg egy korábbi állapotot tükröz (nagy különbség nincs). Szóval azóta már valamikor beírtam, legközelebb igyekszem nem elfelejteni a .jpg-t is frissiteni.KépKépKép

Kíváncsi!

A topik címe : Kitöl NE fogadj el tanácsot!
Többen írták már, hogy nem etikus, meg ilyesmi, de azt én igazán szeretém tudni, honnan is kellene a mamának tudnia azt, hogy az a tanács, amit kap, az olyan orvos szájából hangzik-e el, aki nem biztos, hogy ebben helyes tanácsokat ad, ha csak a jókat tanácsolókat írjuk fel?
Én azt remélem, hogy ha valakinek a fülébe jut, akkor (az elsö harag után, ha van ilyen) elgondolkozik. Bár lehet, hogy ez csak idealista ábránd.KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Matska!
Járunk parkba teljesen össze-vissza időpontokban, úgyhogy mailben egyeztessünk.
rjuli

Minthogy mondjuk Kína országát sem sikerült sokkal erőteljesebb, nemzetközi szankciókkal rávenni arra, hogy kivégezzék a márkás termékeket hamisító, nagyon olcsó polgárait.
soros

Beszti,
nem tudom, ki javasolta. Kép

Matska,
szomorú hírem van, legalábbis a magam számára: a XIII. ker-et a férjem látogatja. KépKépKép Milyen antibigyót írtak fel neked? (Egyébként a XIII. a legnehezebb kerülete a megarendelők miatt.) Kakaót várom. Kép

Kíváncsi!
Ha vki pl. azt mondja, hogy ne szoptasson két mellből, mert elapad a mama teje, vagy gyümilét javasol 4 hetesen, akkor az azt jelenti, hogy totálképzetlen a laktáció területét illetően, ezért joggal kerül fel a negatív táblába. Lehet, hogy vannak helytálló információi, de az véletlen, nem tudatok önképzés eredménye. Menjen, és tanuljon a szoptatásról!

Virág
Virág

Virág,
mégis milyen, mekkora tévedés az, amit ti még elfogadhatónak tartotok? Ami nem jár azzal, hogy felkerül a "rosszak" közé valaki? Példát kérek.
Kíváncsi
kíváncsi

Ritka hülye névválasztás volt ez a topikcím...

Ismeri valaki a Magyar Mesterséges Táplálási Egyesületet? Tán nem lenne rossz felvenni velük a kapcsolatot...

Csi

ui.: Virágoknak külön üdvözletKépKépKépKép
Névtelen

hello mindenkiKép

Juli, mail mentKép

Virág, hihihi, antibio: Cefzil szuszpenzió, nem mondom, hogy rajong érte a dedKép.

matska
matska

Csi, miért kéne felvenni velük a kapcsolatot?
Semmi közük a szoptatáshoz.
Itten van egy idézet a honlapjukról:

"A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság (MMTT) célja a hazai és külföldi eredmények alapján ismertetni és terjeszteni a korszerű klinikai (enterális és parenterális) táplálás elméletét és gyakorlatát, azt a magyar orvostársadalommal elfogadtatni és elősegíteni annak kórházi és otthoni gyakorlati felhasználását."

Ők azzal foglalkoznak, hogy pl. kómában fekvő beteget hogyan kell táplálni.

matska
matska

OFF
Basszus, most látom csak:
VIRÁGOK, BOLDOG NÉVNAPOT!Kép
ON
matska

Matska!
Persze, így nincs is közük. Ahol én láttam őket, abban a szövegkörnyezetben (TVKép), ott nem csak erről, hanem az egyéb táplálásról is szó volt. És mint ilyen, nyilván korszerű táplálkozással kapcsolatos dolgokról értesültek. Persze nem úgy gondolom, hogy intravénásan adják a bio-kaját, hanem arra gondolok, hogy val.szeg olyan kutatási eredmények birtokában lehetnek, amik talán hasznára válhatnak egy eredményesebb fellépésnek.

Hú, azt hiszem nem fogom tudni leírni érthetőenKép Még egyszer:
Ők tudják/tudhatják, hogy mely életkorban mit lehet/kell adni egy embernek, akár csecsemőnek, az élet fenntartása érdekében. Mik az életbentartáshoz kellő minimális, és szükséges anyagok. Ők (gondolom) nem régi/elavult/korszerűtlen táblázatokból dolgoznak, így az ő eredményük felhasználható lenne egy olyan "harcban" (ez nagyon rossz szó), ahol az kerülne bizonyításra, hogy nem való mindenféle fehérje egy ded étrendjébe. Itt jön be az, amit fentebb mondtam, hogy jogszabályok rendelkeznek arról, hogy mi kerülhet bele egy bébiételbe. Valahogy úgy szólt ez a rendelet/jogszabály, hogy a kutatási eredmények határozzák meg, hogy mi kerülhet bele, vagy valami hasonló, sajnos nincsen már megKép.
Nos, ma kutatási eredményként ugye ott tartunk, hogy elfogadott a tehéntej, és az eper.

Én naivan azt gondolom, hogy ha több "cég" összefog, az egyik adja az eredményeit, a másik a lelkesedését, a harmadik a közismertségét, akkor sokkal többre lehetne jutni. Így pl. az asztmások, a mellrákkal foglalkozó szervezetek, és akár a Mesterséges Táplálási Egyesület is rögtön kapcsolatba hozhatóak lesznek a szoptatással.

Valahogy így. Tényleg nem tudom leírni, hogy mi is az, amire pontosan gondolok.
Nagyon zagyva?

Csi

ui.: én egyébként az egyesületről, és nem a társaságról beszéltem, de gondolom, sok különbség nincsen köztükKép
csii

Kép [color=#0000ff]
Nyanya

Csi, Matska és Kép,

Kép

Kép
Virág

Mit kellett ma reggel megtudnom!
Mi tulajdonképpen a Szoptatás Tízmellű Istennőjének (Laktanciának??) felkent papnői vagyunk.KépKépKép
/http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9041994&uq=6288 /
Nem kéne bejegyeztetnünk mint vallást, és állami támogatást, meg SZJA 1%-ot kérni rá?KépKépKépKépKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa, tizenegy, nem tíz! Kép

Helyesen írni nem nagyon tud a doktorbácsi.
De ír. Titeket "ezek"-ként jelez.
Ja, és nem fog tanácsod adni senkinek innen.
Milyen kár!
Szipola

Ha már nincs más érv, maradnak a helyesírási hibák...

(Gyengébbek kedvéért: Az "ezek" nem helyesírási hiba, egyszerűen csak a megvetés kifejezése.)

iNdex-master
iNdex-master

De az nem tünt fel neki, hogy a topik címe mi, és hogy valószínü ezért csak szoptatással kapcsolatos problémák miatt szerepelnek pont ök a táblában...

Többek között (sajnos) ö is, ezért talán jobb is, ha az ide látogatóknak ilyen kérdésben tényleg nem ad tanácsot.

Azt viszont nem nagyon szeretem, amikor általánosítanak. Miért gondolják, hogy azért mert pont szoptatásban nem tartjuk megfelelönek a véleményüket, és úgy gondoljuk, hogy vannak náluk jobban felkészültek, azért rögtön idióták lennénk, aki nem ilyen jellegü problémáinkkal (nögyógyászat, gyerekgyógyászat, stb.) sem keresünk fel orvost, és csak a magunk feje után megyünk, nem fogadunk el senkitöl tanácsot. Mert én személy szerint ilyen hülye nem vagyokKépKép (gondolom ti seKép), és nagyon szivesen fordulnék szoptatási kérdéssel is az orvoshoz, ha az a valaki megfelelöen állna hozzá.

És az is kicsit fura, hogy egy soha nem szült, gyereket soha nem szoptató, magát ilyen téren képezni nem akaró orvos csak azért, mert ö orvos, sorban lehülyéz minket szoptató és önmagukat ilyen téren képzö anyákat. Azért ez viszont felháborítóKép!

Mindegy, nem is érdemes velük foglalkozni, én nem hiszem, hogy fórumellentétekbe kellene beszállni (észrevételeim alapján az Indexesek egy része amúgy is nagyon "csípi" a Babaneteseket).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Drága iNdex-master!

Erre már nem is válaszolok, megyek inkább szoptatniKépKépKép!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Borcsa!

OK!KépKépKép És akkor végre nem egy magazinnak kéne támogatnia egy szervezetet (SZME) ahhoz (bár nem biztos, hogy pont ez történt, de a végeredmény szempontjából valahogy mégis), hogy végre egy szoptatással kapcsolatos könyv kereskedelmi forgalomba kerüljön!!!

Beszti (akkor most mentem el szoptatniKépKépKép)

KépKép
KépKépKép
beszti

Drága Hittársaim! Kép

Pedig igazán megérdemelné, hogy megfeleljünk az elvárásainak és odamenjünk mérget spriccelni... Na, mindegy. Ki vállalja a viaszfigura elkészítését?

Iboly
iboly

Kis sztorizás:
A hosszan tartó szoptatás fontosságáról én spec. először a BME-n hallottam, az immunológia előadómtól. Hogy a csecsemő immunrendszere kb. két éves koráig nagyon is rászorul(na) az anyatej támogatására.
Aztán a géntehnikák előadónk áradozott az anyatejről, hogy bárha tudnánk olyan vektorokat csinálni, merthogy micsoda sérülékeny vegyületeket képes az emésztőrendszeren át célba juttatni.
/Lehet, hogy én tévedésben vagyok? És igazából a RoxfortbanKép végeztem, és nem a BME vegyészkarán?/

Szipola! Igaz! Egyet nem vettem észreKépKépKép!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ki az a Mr. Spock??? Kép Egyébként eléggé sokat mond, ha valaki ezt a nevet veszi fel nicknek... Kérdezne tőle a radai rosseb! Kép

Borcsa,
pálcákat fel, és mondjuk egyszerre: Egyél csigát! KépKépKép

Virág
Virág

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?