Sziasztok!
Köszi a kakaós tippeket!
Juli: nekem meg az jutott még eszembe, ha jól követem a dolgokat, Dóri mostanában indult meg nagyon mozgásilag, nem? Mert az is beleszólhat a súlyfejlődésbe.
Kicsit itt most off, de ha már itt vagyok: nekem forditott irányú paráim kezdenek lenni a hozzátápi terén. Becsülettel majd 6 hósan kezdtük (1 héttel előbb, bevallom), szépen ette is a 30-50g-nyi gyümit. Közben olykor a mi kajánkból egy-egy falat krumplit, répát. Történt pedig egyszer, valamivel 7 hó előtt, hogy ahogy igy kóstolgatott, gondoltam egyet, hadd kóstoljon amennyit csak akar. És kiderült, hogy a gyerek szopi után -olykor totál közvetlen, ciciről az etetőszékbe- amikor pedig a ciciket nem is üritette totál ki, de tovább nem fogadta el, képes volt enni rendesen (50 g) krumplit is. És bevallom innentől (bő 1 hete) adom neki a "főzeléket" (krumpli, répa, krumpli-gyümölccsel, ma cékla). És az én gyerekem a sokat hangoztatott példákkal ellentétben, lelkesen zabál. MOst már 80-100 g körül van a csúcs. Továbbra is szopi után. És itt volt ma estefelé is, amikor is szopival kináltam, nem kellett neki, aztán mikor leült a család és nem tudtam máshova tenni, beült mellénk, akkor picit kináltam a krumplinkból (csupasz, száraz krumpli, ráadásnak épp a sót is kifelejtettem) és kellett neki. Nem akarok napi kétszer főzit, igy csak keveset hagytam, majd megint cicire próbáltam és nem! Nem és nem! Krumpli igen, cici nem!
Nem nevezni szopisztárjknak, mert úgy ált eszik azért, szopik, sokszor 2,5 óránként (alvás után mindig kinálom, és emiatt sokszor ilyen 2,5 órás periódusunk van), éjjel 2 óránként is, de tudom róla, van egy pont, amikor elég, eddig ezt úgy hivtam, jóllakott, de lehet, hogy csak tejből elég.
Pele mondta valamikor, hogy ha eszik, hát örüljek neki és hagyjam, hadd egyen.
De most akkor hányszor hagyjam főzeléket enni??? Én próbálnám követni az lll-es és hasonló hozzátápi terveket, ugyanakkor a gyerek tudja mi kell neki, ti is ezt mondjátok. Ha nem kinálom, nem kerül elé, val. nem követeli, de nem szopik helyette többet. Viszont ha látja, kell neki. (persze minden anya örül, ha eszik szépen a gyerkőce) RÁadásnak én tudom, hogy BÁlint fiam, minden fenti irás ellenére 4-5 hósan érett volt arra, hogy krumplit egyen (onnantól kezdve hizott, addig nem, tej igencsak véges mennyiség volt, különböző okokból) Ancsi meg ugye 7.
Tényleg, arról nem irnak a hozzátápis tanácsok, hogy egy nap hányszor adjunk neki szilárdat, illetve mikor hányszor. Régen ugye az elválasztásban ennek is volt rendszere, azt ismertem. hozzátápi esetén ez hogy megy????
Matska: látom Juli már bevállalt némi füzetet, majd megnézem mi van még meg, mit nem dobtam ki. Termékminta megvan még -bár nagy lányom kezdettől fogva pályázik rá- annyit minimum vállalok, hogy leirom mi van rajta (esetleg bescannelem
)) Igen, ha az infó is elég,a kkor megpróbálom bescannelni őket, és akkor szintén megspórolhatjuk a postaköltséget, sőt nekem is marad itten talonba legközelebbre
.
Jamina: azt mondod, nézzem meg, hátha maradt még??? Anno azt hiszem 2-3 db-ot találtam, egy neked ment, többi talán megmaradt. Na majd megnézem!
Szaisztok:
Ildi