Hú, be sem merek jelentkezni, úgy eltűntem. Nagyon haragszom is magamra e miatt.
A helyzet az, hogy a tesóm kisbabát vár, és nála voltam három hétig Brüsszelben.
Zsuzsi! Bálintka gyönyörű kis totyogó lett és nagyon szépen dobol!
Köszönjük, hogy érdeklődsz, jól vagyunk, Szonja már egész mondatokat mond és mindent megeszik, nagyon jó étvágya van.Már néha elfelejti a szopit. Találtunk egy apró játszóteret, ami itt van a sarkon, így bármikor hintázhat, vagy csúzhat egyet a gyerkőc. Már ragad rám az észt nyelv is, kezdem meglátni, hogy az észteknek vannak kedves vonásaik a hűvösségük mellett.
Adri! A vodkáról: mi már kipróbáltuk és működött, egyáltalán nem ártott a gyereknek. Éppen az a lényege, hogy mivel a forró bőrfelületre kened, ( mondjuk egy vattával), abban a pillanatban elpárolog a hideg a folyadék, amint érintkezik a bőrrel. Nem szívódik fel, különben az észt Mentősök nem alkalmaznák akkor, mikor kihívják őket egy súlyosan lázas gyerekhez. Márpedig ezt teszik, és itt a háziorvos is ajánlja lázcsillapításként, hogyha hirtelen iszonyú magas láza lenne a gyereknek (40). Én is bizonytalan voltam benne, mert hihetetlennek tűnt, de mikor arra ébredtem, hogy 40 fokos láza volt a kicsinek, akkor nem volt idő hűtőfürdőzni, meg várni arra, hogy majd hat a lázcsillapító, azonnal bedörzsöltük vodkával. Óriási megkönnyebülés volt, hogy hatott és tudtam, hogy ha mentőt hívnék, ők is ezt csinálnák.Magyarországon ez a módszer nyilván ismeretlen, de abban biztos lehetsz, hogy ha a bőrére kened, nem ártasz vele.( nem megitatni!
)
A nagylány köszönöm jól van, egészséges és jó a beszélőkéje.
Tulipika! Ha van segítséged, biztos el tudsz majd járni néha baba mellett is feltöltődni. De szerintem nem az első 3-4 hónapban. Először én is úgy gondolkodtam, ahogy te, és gondoltam majd közben szépen befejezem a főiskolát, mi az nekem.Aztán rájöttem, hogy ez illúzió, és halasztanom kellett egy fél évet.A gyerek hat hónapos kora után már könnyebb, én utána tettem le az államvizsgát.Persze babaklubba már az első pillanattól el lehet járni, de ha az igény szerinti szoptatást választod, amit mostanában ajánlanak, akkor az első 3-4 hónapban egy lépést sem fogsz tudni tenni a kis manó nélkül, de szerintem ez így van jól, ezzel meg kell barátkozni.A tegyél le és engedj el korszak később jön, 6 hónap után.
Mindenkit üdvözlök!!!!Dorka
(Hú azt azért nem gondoltam volna, hogy a politika ide is ennyire benyomul.Talán nem kellene.
)