Cseresznyelekvár

Időtartam: 20 perc
Nehézségi fok: 2
Cseresznyelekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye,
  • 20-30 dkg nádcukor vagy méz (elhagyható)

 

Elkészítés:

A lekvárbefőzés művészet. Legalábbis én így emlékszem mikor nagymamám elővette a dunsztos üvegeket és telepakolta az élsékamrát. Szeretném ha a gyeremekeimnek a lekvárról, az ízen felül a velem töltött idő is felderengene, hogy milyen is volt anyával együtt lekvárt főzni.

Ez a recept könnyen és gyorsan elkészíthető és még csemetéinket is bevonhatjuk a munkába. Két apró kéz a gyümölcsök megmosásánál nélkülözhetetlen segítség. 

A cseresznyét mossuk meg, csöpögtessük le és magozzuk ki. A kimagozott cseresznyéket vágjuk apró darabokra vagy turmixoljuk össze. Keverjük össze a mézzel/nádcukorral, és állandó kevergetés mellett (lassú lángon) forrástól számított 4 percig főzzük, végül töltsük a sterilizált befőttesüvegekbe. Azonnal zárjuk le, majd fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.

ForrásAntivali

 


X
EZT MÁR OLVASTAD?