Cukkinis sajtgolyó

Időtartam: 20 perc
Nehézségi fok: 1
Cukkinis sajtgolyó

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy két kisebb cukkini
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

Fényevő gyerekkel nehéz az élet…  (Definíció: olyan gyerek, aki nagyrészt tejen (anya és tápszer) kívül más élelmiszert a szájába nem vesz, nem eszik szinte semmit, valószínűleg fénnyel táplálkozik… J )

Ismerem az érzést, amikor kotyvasztunk mindenféle szuper pürét a babának, aztán a sok kudarc után eljön az az időszak, amikor az üveges bébiételeket bontogatjuk. Elvégre mindegy melyik végzi a kukában nem? Talán még SEM! Gyors és finom receptek, amivel a gyerekedet eleinte nem is de apát leveszed a lábáról vagy Neked marad a kulináris élvezet míg a kölök végre alszik… 

Én már nem parázok, eszik, amennyit eszik, és amikor azt teszi… A mi felelősségünk mindössze annyi, hogy a lehető legtöbb és legértékesebb élelmiszert ismertessük meg a kisgyerkőccel, hogy felnőtt korára ne legyen sültkrumplievő mcdonald’s rajongó. Még ha most a próbálkozásaink nem is túl népszerűek, hidd  el most tehetünk értük a legtöbbet.

És ne aggódjatok, néha bonthatunk majd egy üvegest, készíthetünk sült krumplit, ez nem egy főzőtanfolyam csak arra megyünk, hogy az étkezéseik színesek és sokfélék legyenek!

Elkészítése: 

Cukkínit meghámozzuk és lereszeljük, majd megsózzuk és egy tálban félre tesszük. Amíg lereszeljük a sajtot a cukkíni levet enged a só hatására. Nyomkodjuk ki a cukkíniből a levet és tegyük a kifacsart cukkínit a reszelt sajthoz. 1 egész tojást üssünk a tetejére, majd tegyük hozzá az apróra zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Alaposan keverjük össze! Ha nem gyurmázható az állaga szórjuk bele 1-2 evőkanál (ha kell persze még több) zsemlemorzsát, amíg megfelelő nem lesz az állaga. Apró golyókat formázzunk belőle és zsemlemorzsába forgatás után már mehet is a forró olíva olajba.

Amíg Fanni alszik, addig előkészítem a golyókat, hogy felébredés után már csak sütni kelljen. Isteni uzsonna mindenféle mártogatóssal. Tejérzékenyek sajt nélkül is készíthetik.

Jó étvágyat.

Juhász Nóra 

 


Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?