Csokis piskóta

Időtartam: 120 perc
Nehézségi fok: 2
Csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 db tojássárgája
  • 25 g kakaópor - holland
  • 175 g búzaliszt (BL55)
  • 160 g kristálycukor

Elkészítés:

Leírás

Ez a klasszikus, egyszerű csokispiskóta receptje. Szinte elronthatatlan! Készíthetünk belőle karikát tortákhoz, szeletekhez. A tökéletes torta alapja a tökéletes piskóta!

 

Elkészítés

 
 
 
1
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!
 
2
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
 
 
 
3
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
 
 
 
4
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
 
5
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 
 
 
 
 
 
 
6
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
 
 
 
 
 
 
7
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).
 
8
Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.
 
9
Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.
 
 
 
10
Puha, és finom!

X
EZT MÁR OLVASTAD?