Acquacotta /Zöldségleves

Időtartam: 75 perc
Nehézségi fok: 2
Acquacotta /Zöldségleves

Hozzávalók:

A leveshez

  • 4 közepes szár halványító zeller
  • 2 db sárgarépa
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 4 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 3 szál rozmaring
  • 1 marék bazsalikom
  •  ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (frissen tört)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1.5 l víz

A tálaláshoz

  • 4 szelet kenyér (pirított)
  • 4 db fürjtojás
  • 2 dkg parmezán sajt (forgács)

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábasban olívaolajat öntünk, és sorban egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a felszeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát.
  2. Utána az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sózzuk-borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot is.
  3. Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, a (kés pengéjével összenyomott) fokhagymagerezdek, és felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha kell, igazítunk a fűszerezésen.
  4. Egy másik lábasba átszűrűnk úgy fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne.
  5. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk, belehintjük a levesbe.
  6. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk a levesre, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk mellé.
  • költség: 1500 Ft

Recept forrás: http://www.nosalty.hu/


X
EZT MÁR OLVASTAD?