20 perces tejszínes gombaleves

Időtartam: 30 perc
Nehézségi fok: 2
Címkék: leves | ebéd | vacsora | gyorsan finomat |
20 perces tejszínes gombaleves

Hozzávalók:

  • 500 g champignon gomba
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 dl tej
  • 1,5 ek keményítő
  • vaj
  • só, bors

Elkészítés:

Nálunk a kislányom egyik nagy kedvence, mivel a család többi tagja nincs annyira oda a gombáért, örömmel leltem meg ezt az abszolut gyors és könnyű receptet, így bármikor elkészíthetem és más étel főzésére is marad időm. :)

A gombát felvágjuk, a hagymával vajon megpirítjuk, kb. 5 percig. Hozzáadjuk a zöldség alaplét, tejszínt, tejet és a kakukkfüvet, majd fedő alatt, lassú tűzön 10 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a kevés hideg vízben feloldott keményítőt, majd még egyszer felforraljuk. Tetejére tehetünk megpirított hagymát, petrezselymet, bacont. Természetesen melegen tálaljuk.

 

Recept forrás: http://www.nosalty.hu/

  • költség: 1500 Ft

X
EZT MÁR OLVASTAD?