Megcsászároztak egy újinfluenzás kismamát

2009 12 02

Életveszélyes állapotban vittek kórházba egy újabb újinfluenzás kismamát a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára. A gyõri kórházban ápolt terhes nõ állapota stabilizálódott.

Újabb kismama került szerdán a Semmelweis Egyetem (SE) klinikájára az új influenzavírus szövõdményével - közölte a klinika igazgatója, Jákó Kinga. A kismama állapota súlyos, õ is lélegeztetõgépre szorul.

A klinikán kezelt másik kismama állapota továbbra is válságos, még mindig géppel lélegeztetik. Jákó Kinga szerint életbe kellene léptetni azt a tervet, amelynek alapján úgynevezett intenzív terápiás, lélegeztetõ centrumokat lehetne kijelölni az intézményekben olyan betegek elkülönítésére és gyógyítására, akiket az új vírus okozta szövõdménnyel kezelnek – írja a Független Hírügynökség. Az egyetem felajánlotta, hogy a Kútvölgyi Klinikai Tömbjében kijelöl erre a célra egy 12 ágyas intenzív osztályt.

Eközben stabilizálódott az állapota annak az újinfluenzás nõnek, aki napok óta életveszélyes állapotban fekszik a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályán. A 21 éves nõt szombaton megfázásos tünetekkel és tüdõgyulladással vitték kórházba. Állapota vasárnap vált kritikussá, azóta altatják és mesterségesen lélegeztetik az elsõ kisbabáját váró asszonyt. Mostanra az is beigazolódott, hogy a nõ szervezetében a H1N1 szövõdményeként alakult ki a tüdõgyulladás. A kismama szerdára jobban lett, stabilizálódott az állapota - mondta Oláh Attila, a kórház orvosigazgatója.

A kórházban a H1N1 járványos megjelenése miatt továbbra is részleges látogatási tilalom van, így többek között az intenzív osztályra sem mehetnek be a látogatók.


 

 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?