Terhesnapló10 - Liza: Nem úsztam meg az aranyeret (38. hét)

Egyszer csak zuhanyzás közben ijesztő dologra lettem figyelmes a végbélnyílásom körül. Aprócska kitüremkedést tapintott a kezem. Megkértem a páromat, hogy nézze meg ő is, vajon mi lehet az. 

Szerencsére mi elég nyitottak vagyunk egymás testével kapcsolatban, nincsenek titkaink egymás előtt, és nem vagyunk prűdök sem. Azért ijedtem meg, mert a korábban HPV vírusom miatt alakult ki a méhnyakrákom a terhességem elején, és annak is lehet jele a szemölcsszerű növekmény. Lefotóztuk, és neten utána néztem a dolognak, ami megnyugtatott, mert nagyon hasonlított a látvány az aranyérről feltett fotókhoz és magyarázó rajzokhoz, a HPV féle szemölcsökhöz viszont nem. Megbeszéltük, hogy megmutatom azért orvosnak is, hiszen a kezelést is egyeztetni kellene.

Bármennyire is imádjuk egymást a férjemmel, és valóban igen nyílt személyiségek vagyunk, ez a dolog azért megrázott. Úgy éreztem, hogy a maradék nőiességemet vagy szépségemet is elvesztettem. Már nagyon elegem van abból, ami a testemmel történik, és bár már nem szexelünk egyrészt a testi fájdalmaim, nehézségeim miatt, másrészt mert frusztrál minket, hogy egy kifejlett baba van a hasamban, a tudat, hogy a fenekem is csúnya lett most, már nagyon kiakasztott. Amikor ezen elsírtam magam, a párom viszont megvigasztalt, és nem tudom, hogyan de meg tudott győzni róla, hogy igenis szépnek lát, és hogy nyugodjak meg, ez csak egy átmeneti időszak, és hamarosan vége, tartsak ki.

A 36. héttől már minden héten menni kell CTG vizsgálatra a szülésznőmhöz, szóval, amikor mentem hozzá, elmondtam neki, hogy mit érzékeltem, és kérdeztem, hova forduljak. Ő mondta, hogy a nőgyógyászomhoz menjek, ő majd megnézi. Sikerült is 2 napon belül eljutnom a dokimhoz, aki nagy mosollyal az arcán elmondta, hogy ez kb. minden második terhes nőnél előfordul, mert olyan nagy súllyal nyomja a méhem a végbél izmokat, hogy azok nem tudják ellentartani, és a végbelekben futó ereket kinyomják, és ez a kitüremkedés az erek kibújása tulajdonképpen, ami szülés után vissza fog húzódni. Viszont ha nem erősítem meg az izmokat, a következő terhesség alkalmával még jobban kijöhetnek az erek és már kevésbé mennek vissza. Nem kell aggódnom ezen, csak kenjem krémmel, hogy ne gyulladjon be, és ne keletkezzen vérrög benne.

A doki után már nem szégyelltem magam, beletörődtem, hogy ez természetes. Viszont, hölgyeim, na ezért kell az intim tornát csinálni! Sajnos én későn kezdtem el a tornát, és nem sikerült időben megerősíteni az izmokat. A jövőben biztos, hogy minden nap csinálni fogom a gyakorlatokat.

Nem úsztam meg az aranyeret (38. hét)

Liza , 2017. július 16.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?