Terhesnapló10 - Liza: Milyen is a jó babakocsi, avagy rátaláltunk álmaink babakocsijára (35. hét)

A babakocsi fontos dolog, sok múlik azon, hogy mennyire masszív, mennyire könnyű kezelni, hogy tudod becsukni stb. Egy ideje már keresgéljük a megfelelőt, és végül nagy örömünkre meg is találtuk álmaink babakocsiját. Hozzá kell tennem, hogy igen borsos ára van ezeknek a remekműveknek, szóval, ha a leendő nagyszülők nem segítenek be, akkor nem tudtunk volna ilyet venni.

Az egyik legfontosabb szempont nálunk az volt, hogy erdős terepen tudjuk jól használni, szóval legyenek a kerekek masszívak, és legyen jó a rugózása a felfüggesztéseknek. Olyan konstrukciót kerestünk, ami úgy van árazva, hogy a mózeskosár, a babhordozó, ami egyben autósülés, és a sportrész is benne legyen az árban. Interneten találtunk egy babakocsit, ami viszonylag jó árban volt, minőséginek tűnt, és minden szükséges funkcióval rendelkezett. Elmentünk hát a boltba.

Milyen is a jó babakocsi, avagy rátaláltunk álmaink babakocsijára

A boltban rengeteg féle babakocsi volt, de amikor az eladónak elmondtuk a szempontjainkat, egyértelmű volt neki is, hogy melyik típusú babakocsit ajánlja nekünk, hiszen az erdőben az a legjobb. A bácsi kb. 70 évesnek tűnt, és mindent tudott a babakocsikról. Megmutatta nekünk az ajánlott modellt, szétszedte, bemutatta a sokféle funkciót, amire képes, és részletesen beszélt a műszaki paraméterekről. A párom nagyon elégedetten hallgatta, de nekem is tetszett, amit láttam. Az eladó megmutatta a legújabb divat szerinti babakocsi modelleket is, de azt mondta, hogy erdőbe azokat a puccos kocsikat nem ajánlja. Valóban, a hófehér vázas, luxus szövet borítású kocsik nem erre valók. Őszintén szólva nekem nem is tetszettek ezek a modellek. A babatáskájuk úgy nézett ki, mint egy drága női táska, a fehér váz kb. 1 nap alatt lesz szürke a kosztól szerintem. Visszatértünk tehát a terepkocsikhoz, és zavartan válogattunk a színek között.

Egyszer csak egymásra néztünk, és egyértelmű volt… Egy neon zöld színű kocsit bámultunk mindketten huncut mosollyal. Ez lett a miénk végül. A vidám, élénk szín előnyeit kezdtük egymásnak azonnal magyarázni, hogy meggyőzzük egymást vagy magunkat, hogy miért is lesz ez jó nekünk, mindketten úgy véltük, hogy ez megfelelően inspirálja majd a gyermekünket, és minket is. A bolt egyébként rengeteg hasznos baba cuccot árul, jó minőségben, jó áron és kedves, szakszerű kiszolgálással. Nagyon jó élmény volt. Azt hiszem, most már tényleg mindent beszereztünk, ami kell.

Liza , 2017. június 25.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?