Terhesnapló 11. - Zsuzska: Viszlát május.. 31-32. hét

Májusra kijutott bőven a programokból és én kis naiv azt hittem, hogy amint júniusra vált a naptár jobb lesz a helyzetünk, de csak nem akarnak fogyni a tennivalók. 

A nagyfiam Máté elsőáldozó lett május utolsó hétvégéjén én pedig 32.hetes. Nem akartam nagy felhajtást csinálni, ezért nem a templomi ünnepség után volt családi ebéd, hanem előtte este grillparty. Két este is igazság szerint, főleg, hogy öcsémék hazalátogattak Németországból és hát igazán jólesik együtt lenni, enni, inni, beszélgetni. Későn feküdtünk, korán keltünk.

Még szerencse, hogy nem terveztem semmit vasárnap reggelre, csak a reggeli, öltözés, indulás hármasát, mert ez is épp elég teendő volt. Biztosan ismeritek a viccet, mikor anyuka készít mindenkit, apuka csak magát és indulás előtt 2 perccel megkérdezi anyukát, hogy még nem vagy kész!? Na nálunk kb. ugyanez zajlott, reggelit készíteni, inget vasalni, pelenkázni, hajat csinálni, vizet bekészíteni stb. Valamikor a nagy káoszban feltűnt apa is, mint halvány reménysugár, de rá kellett jönnöm, hogy korán örültem, nem segíteni érkezett.

Hiába na, egy férfinak saját magát elkészíteni legalább akkora dolog, mint nekem magamat és az 5 gyereket. Hadd ne mondjam, hogy annyi időm volt elkészülni, míg apa beültette a kocsiba a srácokat. Kb. 2,5 perc. És akkor jött a kérdés: Még nem vagy kész?! Ilyenkor nagy erény a türelem!

De hála nekem odaért mindenki időben, az ünnepség szépen lezajlott. Jól kifáradtunk a mozgalmas hétvégében, hétfőn és kedden délután is akkorát aludtak a legkisebbek, be kellett pótolni az alvást.

A hét ismét gyorsan elszállt, és ott találtam magam a 33. héten 10 kg eperrel és 20 kg cseresznyével, ami csak rám várt, hogy télire üvegbe zárjam. Azt hiszem én vagyok a nyár hőse, megcsináltam! Milyen jó is lesz majd a télen a finom falatok közben emlékezni erre a szép és mozgalmas nyárra, ami igazán még csak most kezdődik. 

  

Zsuzska , 2017. június 07.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?