Terhesnapló 11. - Zsuzska: Áció...káció...akáció...VAKÁCIÓ! (35. hét)

Áció...káció...akáció...VAKÁCIÓ! Ez évben is könyörtelenül beköszöntött a nyári szünet ovikban, sulikban. Vele együtt megkezdtük a 35.hetet pocakbabával. Legutóbb a 33.héten lestünk be hozzá, és bár ugyan teljesen jól van sőt én is, a súlya azért nem volt olyan sok és még arra is fény derült, hogy én sem híztam az elmúlt hónapban egy dekát sem. Így elkezdtem szedni a magzatvédő vitamint ismét, ettől várok csodát, hátha az én kis kincsem is nekiáll hízni. Megnyugtató, hogy rám fel is szaladt egy kiló, pedig az evéssel nem mondom, hogy gondjaim vannak, de az biztos, hogy nem viszem túlzásba. Eszem, ami jólesik, csak nagyon keveset. Babácska nagyon felköltözött, szinte a gyomrom nyomja, éjszakánként mindig felébredek, hogy ég odabent mindenem. Szerencsére egy kis hideg tej még elmulasztja ezeket a gondokat. 

Vakáció

Apropó éjszaka. Azt hittem ez kimarad most, de sajna elkezdődött a nem tudok aludni rész és ez most már így is fog maradni, míg meg nem szülök. Vagy a meleg miatt, vagy nem jó a pozíció, vagy csak szimplán kinyílnak a szemeim és volt alvás nincs alvás. Délután és reggel bezzeg nagyon menne a szunya. Sajnos muszáj volt bekeményíteni, minden gyereknek kötelező a délutáni szieszta. Jófejek, mert a kezdeti tiltakozások után azért csak alszik mindegyik 1-2 órát. Igaz cserébe este sokáig fent vagyunk, de üsse kő.

A házimunka egy részét is ügyesen csinálják, örülök, hogy megértik, ha azt mondom, hogy nem birok mindent egyedül csinálni. Várják az újabb kistesót ez biztos. Persze sokat civakodnak most, hogy mindannyian itthon vannak. Igyekszem lekötni őket amennyire tudom, még focizom is velük, de ezt is megbeszéltük, hogy nem szabad nagyokat rúgni, nehogy eltalálják a pocakomat.

Vakáció - játék

Legjobban azt szeretik, ha csavargunk valamerre. Főleg a kis haverokhoz szeretnek menni. Hát most is ellátogattunk a barátnőmhöz, ahol 3 hetes az 5.baba. Szeretem mikor együtt játszik ez a sok gyerek. A sors fintora, hogy ott is minden gyerek fiú. Nemrég vették birtokba a vadiúj házukat, így maradt még némi homok és sóder az udvaron, ami 8 fiúnak ideális hely a játékhoz, de Luca az egy szem kislány is jól be tud kapcsolódni a játékba. Bár őt inkább a kisbaba jobban lekötötte, simogatta, puszilgatta, beszélt neki. Azt hiszem nem lehet elég korán elkezdeni az anyaságra való felkészülést. Remélem a tesót is igy fogja szeretni és féltékenységnek nyoma sem lesz. 

 

Zsuzska , 2017. június 19.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?