11 gondolat, ami a kánikulában sok kismamának átfut az agyán – Neked is?!

Az elmúlt hetek rekkenő hőségét egyetlen élőlény; egyetlen ember sem viselte túl jól – tapasztaltam magamon, a környezetemen és a hírekből. Még nehezebb volt átvészelni azoknak a kismamáknak, akik a terhességük sokadik hónapjában vannak. Összegyűjtöttük, ők miken mentek keresztül; hogyan élték meg a 35-40 pluszos celsiusokat.

11 gondolat, ami a kánikulában sok kismamának átfut az agyán – Neked is?!

 1. „Csak izzadok, vagy elfolyt a magzatvizem?!”

A fokozott izzadás még enyhébb időjárási viszonyok között is a terhesség természetes velejárója (a felgyorsult anyagcsere, a hormonális változások és a pocak általi extra súly miatt), elég, ha csak felmész az emeletre vagy picit sietősebbre veszed a lépteid. A hőségriadó napjain ez még erősebbé válhat, de semmi pánik, nem vagy egyedül, ez teljesen normális! (Mint ahogy az is, hogy szokatlan helyeken verejtékezel, például a fenekeden.)

 1. „Fenébe a cipővel!”

Sok kismamát érint a vizesedés, lábdagadás. A nyári napokon ez odáig fokozódhat, hogy szinte búcsút inthetsz a cuki szandáloknak (és velük együtt a térdednek, bokádnak is), olykor csak a férjed pár számmal nagyobb flip-flopjába vagy klumpájába tudod beszuszakolni a lábad, ám amint lehet, mezítlábra váltasz. Ne szégyeld! A jó hír az, hogy a lábaid felpolcolása sokat javíthat a helyzeten!

 1. „A jégkrém fogyasztása teljes értékű étkezésnek számít?!”

Jogos a kérdés: hiszen már annyiszor nyitogatod a mélyhűtő ajtaját, hogy szinte a jól elhatározott, megtervezett, napi ötszöri étkezésen alapuló étrended alapját képezi…

 1. „Ivás, pisilés, ivás, pisilés… Egész nap csak ez ismétlődik”

Az állandó igény a hidratáltságra azt eredményezi, hogy körülbelül tíz percenként iszol és pisilsz váltva – ami persze azt is jelenti, hogy nem igazán tudsz kimozdulni, vagy órás-több órás programokat szervezni; ezeket halaszd hűvösebb napokra.

 1. „Létezik olyan nő a Földön, aki csinosnak találja a kismama-fürdőruhákat?!”

Biztos vagy benne, hogy még beleférsz a várandósság előtti bikinidbe, ezért nagyon gyorsan elveted az egyrészes fürdőruha vásárlását (ami egyébként praktikus, mert védi a pocakod a káros sugárzások elől!). Majd a strandon vagy a medencés party közepén döbbensz rá, hogy nem csak a hasad nőtt meg, de a kebleid egészét sem képes takarni az a falatnyi bikini…

 1. „Miért nincs egy méternyi árnyék sem ezen az utcán/parkban/bárhol ahol járok?!”

Úton-útfélen a lopott árnyékos pillanatokat lesed, és legfőbb vágyad megpihenni egy hűs sarokban egy széken – nos, ki kell, hogy ábrándítsunk, elég kevés a sansz rá, hogy az út szélén 50 méterenként találsz egy oázist, de használhatod a leleményességed: a boltban, a parkbéli padokon szusszanhatsz egyet.

 1. „Ha nincs légkondi, nem megyek sehova!!”

Még egy világsztárt is könnyebben ráveszel, hogy részt vegyen a légkondimentes szabadtéri partydon, mint egy terhes nőt! Ha igazán kíváncsi vagy a várandós barátnődre, látogasd meg Te az otthonában.

 1. „Szerelmeskedni? – Még mit nem!?”

A babavárás egy szuper-romantikus időszak, ami nagyon közel tudja hozni egymáshoz a párokat! Azonban ebben a hihetetlen melegben, amikor izzadsz, egyfolytában pisilned kell, vizesedsz és folyton szomjas vagy, a sex az utolsó, ami az eszedben jár.

 1. „Másnak is összedörzsölődnek a combjai?!”

A válasz igen. Gyakran még vékonyabb barátnőim is panaszkodnak erre a jelenségre a nyári nagy melegekben; szóval a belső önostorozás helyett kenegesd lelkesen gyulladáscsökkentő, aloe-vera tartalmú krémekkel az érintett bőrfelületet.

 1. „Muszáj felöltöznöm?!”

Legszívesebben meztelenül mászkálnál egész nap – mert az összes ruhád feszül, szorít, irritál és fél perc alatt összeizzadod. Hidd el, léteznek azért olyan nyári kismama ruhák, amik sem fazonjukban, sem anyagukban nem kényelmetlenek! Irány a bolt! (Gondolj arra, hogy télen még nehezebb öltözködni pocaklakósan.)

 1. „Bérelhetnék egy taxit két sarokra?”

Tudtad, hogy a hőségriadó napjaiban tíz percnél többet (egybefüggően) sétálni hős tettnek számít a harmadik trimeszterben?! Ne akarj mindenáron hős lenni… Inkább válaszd a kényelmet és adj bőséges borravalót a taxisnak.

            Most elmosolyodtál? Ugye ismerősek ezek a problémák? Talán mások kinevetnek ezek miatt, de mi nem! Oszd meg velünk a Te vicces (vagy kevésbé vicces) gondolataid!

Plézer Panna , 2017. augusztus 12.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?