Anya-gyermek „randi” tippek

Na most biztos azt gondolod, elolvasva a címet, hogy „ez vajon milyen blődség lehet – randizni a gyerekkel?! De hiszen egész nap együtt vagyunk!” Igen, igen, de ez most mégis más…

A hétköznapok sodrásában az ember néha hajlamos teljesen monoton, automatikusan cselekedni, a gyermekeivel töltött perceket, a gyermeknevelést is egy elvégzendő feladatként kezelni, olykor belefásulni, szinte kedvtelenné válni. Nem azt mondjuk, hogy törvényszerű, de sokunkkal megtörténik; hogy összekeverjük a mennyiséget a minőséggel – minőségi időt jóformán nem is töltünk a családdal.

Ezért mi most azt találtuk ki, hogy válasszunk ki néhány különleges napot, ixeljük be a naptárba, amikor „randira” visszük a lurkókat. Hogy mit jelent ez? Emlékszel még, hogyan viselkedtél az első, ismerkedős időszakban a pároddal? 100%-osan övé volt a figyelmed, ittad a szavait, a legjobb formádat hoztad, minden oké volt, amit kért, bárhova követted volna, csak, hogy Vele lehess…

Legyen ez most is így, csak a csemetéddel: válasszon Ő helyszínt, meséljen bármiről, hallgasd végig, kivételesen vedd meg, amit szeretne, legyen az bármi is (természetesen ésszerű keretek között), diktáljon most Ő! Némítsd le a telefonod arra a néhány órára, semmi ne vonja el a figyelmed. Egyáltalán nem kell nagy dolgokra gondolni; tudod, a gyerekek az apró élvezetekben is megtalálják a boldogságot. Néhány példa, ami nekünk bevált:

Anya-gyermek „randi” tippek

  • Irány a természet: persze ez nem új, és nem is különleges terv, ami mégis azzá teszi az az, hogy most Ő vezet. Add a kezed a kezébe, és vihet bárhova! Ha egy kavicsnál akar elidőzni, ám legyen, ha egy kirakat köti le, az is oké. Közben játszhattok szójátékokat, barkochbát, vagy mesélhet a legújabb kis barátjáról is.
  • Késő esti jégrém majszolás: csupa tiltott dolog; fennmaradni sokáig, jégkrémet enni este, ráadásul az ágyban tévét nézve… Nagyon izgi! Nyáron néha bele kell, hogy férjen egy-egy ilyen este is; szünet van, picit lazulhat a szigor. De mindenképp kösd a gyerkőc lelkére, hogy ez kivételes alkalom!
  • Forró csoki és kártya: otthon is maradhattok, de be is ülhettek egy felkapott kávézóba forró csokizni és kártyázni – az olyan felnőttes szórakozás!
  • Teaparty szabadon választható vendégekkel: attól függően, hány éves szemed fénye, a meghívottak lehetnek a kedvenc plüssfigurái vagy akár a barátai is átjöhetnek egy rögtönzött teadélutánra.
  • Popcorn és mozi: készíts be nasit és nézd meg Vele (akár százegyedjére is) a kedvenc mesefilmjét.
  • Lőjetek vicces fotókat és vágjátok össze: legyen nyelvnyújtós, bandzsítós, egymás haját húzós… Eresszétek el magatokat teljesen. Hidd el, ezekkel a képekkel, a barátai körében is népszerű leszel! A közösségi oldalaktól és a cset alkalmazásoktól eltiltani úgysem tudod; legalább a felügyeleteddel használja azokat.
  • Vegyétek nyakatokba a várost: mini golf, bowling, piknik a parkban, „dupla randi” a kedvenc barátjával és annak mamájával – ez mind jöhet!

            És hogyha a tippjeink beváltak a gyerkőccel, nyugodtan másold át őket a házasságodba is: randizz a férjeddel úgy, mint a legelején!

Plézer Panna , 2017. április 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?