Ez az egyetlen babaholmi, amit soha nem hagyunk otthon utazáskor

A kisbabánk születése után hamar eldőlt, hogy mi bizony nem leszünk otthon ülő család. Nem is igazán alakulhatott volna másként, hiszen mindkettőnk szülei vidéken laknak és lássuk be, nem lenne fair elvárni tőlük, hogy mindig csak ők utazzanak fel hozzánk Budapestre unoka nézőbe. Az első pár hét kötelező otthonlét után kezdetét is vette nálunk az ingázás, majdnem minden második héten lementünk valamelyik nagyszülő otthonába kicsit kiereszteni a gőzt, hogy miközben ők a kisfiunkat babusgatják, nekünk is jusson pár szabad perc, mondjuk friss limonádét kortyolva a kertben. 

Gyorsan világossá vált számunkra, hogy ehhez a kétlaki, - vagyis inkább háromlaki-, életformához be kell szereznünk bizonyos babaholmikat a szüleink házába is, hiszen nem akarunk mindig mindent magunkkal cipelni: így például az utazó kiságyat, vagy az etetéshez, fürdetéshez szükséges dolgokat. Most pedig, hogy nyakunkon a nyár, a nagyik látogatása mellett több kisebb belföldi és az első külföldi kiruccanásunkat is tervezzük a kicsivel közösen, így aztán főleg elkélnek nekünk a praktikus, utazáshoz is könnyen bepakolható babaholmik. Szeretjük a könnyen összecsukható, hajtogatható, kis helyen is elférő, esetleg több funkciós darabokat, épp ezért szinte minden komolyabb termék vásárlásakor az utazáshoz kapcsolódó előnyöket és hátrányokat is igyekszünk tudatosan mérlegelni.

Bevallom, az egyik legnagyobb fejtörést mindig az etetés okozza, hiszen mióta cumisüvegből is kap anyatejet és kiegészítő tápszert a pici, elég sok kütyüt kell magunkkal hurcolni. Éppen ezért örültem meg nagyon, amikor kipróbáltuk a MAM speciális etetőcumiját, amely amellett, hogy a beleépített szelepnek köszönhetően segít a kisbabáknak megelőzni a túl sok levegő lenyelése okozta gyötrelmes hasfájást, egyedülálló öntisztító funkcióval is rendelkezik, amihez nincs szükség külön sterilizáló berendezésre. Amikor ugyanis egy-egy etetés után kiürül a cumisüveg, én szeretem lehetőleg azonnal kimosni és fertőtleníteni, hogy bármikor újra tiszta, sterilizált üvegbe tudjak anyatejet, vagy tápszert tölteni a babámnak. Ez persze cseppet sem könnyű, amikor épp félúton vagyunk valahova, vagy ha egy idegen helyen etetnénk meg a kisbabánkat. Számunkra elsődleges szempont egy etetőcumi megválasztásánál, hogy az üvegnek kompakt mérete legyen, ami még a legkisebb kismama táskában, vagy retikülben is elfér; de akár apa laptop táskájába, vagy hátizsákjába is gond nélkül be lehessen dobni – hiszen van, hogy a férjem egyedül viszi magával a kicsit. Fontos, hogy minden apró csöpögést is megelőzve jól záródjon, könnyű legyen szétszerelni és összerakni, illetve, hogy ne kelljen magaddal sterilizáló berendezést vinni ahhoz, hogy tisztán tudd tartani. Szerencsére a már említett MAM anti-colic etetőcumi mindezen elvárásnak megfelelt, a fertőtlenítése pedig egyenesen gyerekjáték.

Kiürülés után mindössze egy kis vízre és egy mikrohullámú sütőre van szüksége az embernek, ami azért a legtöbb gyerekbarát étteremben, pihenőhelyen, vagy akár benzinkúton is elérhető. Csak össze kell állítani a cumisüveg alkatrészeit úgy, hogy a védőkupakkal 20 ml vizet öntünk az aljba, belehelyezzük a cumit, rátesszük a kupakot és egy palack esetén 3 percre betesszük a mikróba, hogy ezzel aktiváljuk a cumisüveg önsterilizáló funkcióját. Ez a néhány lépés szerencsére nem csak leírva, hanem a gyakorlatban is épp ilyen egyszerű, így mióta ezt a terméket használjuk, nem kell főjön a fejünk amiatt sem, hogy hosszasan magyarázzuk a folyamatot a bonyolult kütyük használatát egyre nehezebben elsajátító szüleinknek. Arról nem is beszélve, hogy az így megtisztított és összeszerelt üveg még 48 órán keresztül steril marad, ez pedig óriási segítség tud lenni az utazóknak.

Emiatt a kényelmi funkciója és az ideális folyadékadagolása miatt is ajánlottam már több ismerős kismamának ezt a cumisüveget és ezért ez az a babaholmi, amit soha nem felejtünk ki az utazós táskánkból. 

B.F. , 2018. május 31.
 
 
 
Címkék:  

gondozás

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?