Egy gyakorló anyuka tanácsai: 3+1 kedvenc babatermék utazáshoz

Mint annyi minden a hétköznapokban, az utazás is más felkészültséget kíván, ha egy kisbabával indulunk útnak. Megosztom veletek, hogy mi az a 3+1 tárgy, ami nekünk a legnagyobb segítséget nyújtotta a kezdetektől.

Egy gyakorló anyuka tanácsai: 3+1 kedvenc babatermék utazáshoz

Első helyen a csatos hordozónk áll. Mindegy, hogy kendőre, mei tai-ra vagy a csatos hordozóra esküszöl, hogy kisbabával vagy totyissal, hogy vonattal, busszal, autóval vagy repülővel utazol, nem érdemes elindulni nélküle. Lehet benne altatni, sétáltatni, ha a totyogónk elfárad, utazhat a hátunkon, kis helyen elfér, olyan helyekre is mehetünk vele, ahova babakocsival nem. Megkönnyíti a cipekedést, kapaszkodást, mert szabadon maradnak a kezeink, sőt esőben is ez a legjobb megoldás. Gyermek a hordozóban, esernyő a kézben és mindenki szárazon marad. Akár túrázni is mehetünk vele, sőt láttam anyukát, aki vízben is hordozóstul sétált a picinyével a strandon (úszni azért ne próbáljunk vele!). Azoknak a szülőknek, akik szeretnek jönni-menni, mindenképp ajánlom!

Második helyen egy szuper egyszerű és olcsó termék áll: a tetra pelenka. Annak ellenére, hogy klasszikus funkcióját kevésbé tölti be manapság (bár a modern mosható pelenkákba tökéletes betét), mégis ott van minden kelengyelistán. Mindenki beszerez legalább egy csomaggal még a baba születés előtt. Ezernyi funkciót tölthet be, utazáskor is csomagoljunk pár darabot. Használhatjuk bármilyen piszkos vagy kellemetlen felület letakarására, hogy tiszta, puha anyag érjen a baba bőréhez (pl.: vonaton), de kiváló pelenkázó alátét, előke, törölköző, zsebkendő, pelenka, takaró, lepedő, ölelős játék, árnyékoló stb. Remek nedvszívó, 100% pamut, könnyű és kicsire összehajtható.

Harmadik helyen említem a bébiőrt, ami lényegében egy adó-vevő rendszer. Két darab kütyüből áll. Egyik a baba ágya mellé kerül, a másik a szülőhöz (praktikus, ha a szülők példánya nem konnektorhoz kötött). Lényege, hogy hallgathatjuk a babánkat, anélkül, hogy a szobában maradnánk. Azért tettem csupán a harmadik helyre, mert nem mindig olyan a szállásunk, hogy szükségünk lenne rá. Ha viszont olyan helyre megyünk, ahol van kert vagy terasz, nagy szabadságot adhat, hogy nem kell a sötét szobában kuksolnunk az alvó gyermekünkkel, hanem élvezhetjük a napsütést vagy a kellemes nyári estét, míg ő bent szundizik biztonságban.

Megemlítenék még egy terméket, amit nem feltétlenül ajánlok minden utazáshoz, de szintén több funkciót tölthet be. Ez az utazóágy, ami egy sátorméretűre csukható babaágy. Sok helyen, ahol lehet igényelni babaágyat a szállásadótól, ilyet adnak. Egyébként csak autós utazáshoz ajánlom, mert elég nehéz. Én azért szeretem, mert a kislányunk otthon is a saját ágyában alszik, így nekem ilyen ágyban könnyebb altatnom, mintha velünk aludna. Jól jön járóka helyett is. Könnyű mozgatni, ki lehet tenni kertbe, teraszra. Amíg a pici szívesen játszik benne, mi is jobban tudunk a pihenésre koncentrálni.

A lényeg, ami a lényeg, hogy babával sem áll meg az élet. Engem leginkább a mobilitásom korlátozása ijesztett meg, amikor anyuka lettem. Aztán rájöttem, hogy ezt az életformát is tanulni kell. Szülőnek lenni bizony lemondásokkal jár, de szerintem, egy kis tanulással és gyakorlással, jóval kevesebb dologról kell lemondanunk, mint gondolnánk.

Kellemes utazást! smiley

Széles Júlia , 2017. július 22.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?