Bundás virsli az éhező lurkóknak

Nagyon menő az amerikai filmek ismert „street food-ja”, amikor az utcán vásárolt bundás virslivel galoppoznak az emberek. Isteni lehet a forró bundás virsli ketchupba mártogatva! Nem? Én is így gondoltam, ezért megkerestem a legtutibb receptet és megleptem vele a családom. A recept nagyon népszerű volt itthon. Az én „kétévesem”, aki egyébként kenyér nélkül eszi a virslit és emiatt sosem lakik igazán jól, falta a különleges roppanós bundába burkolt virsliket. A mártogatását is nagyon élvezte. smiley

Hozzávalók:

  • 10 db jó minőségű virsli
  • 2 csésze liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk sütőpor
  • 1,5 csésze tej (lehet zabtej, rízstej!)
  • 2 tojás

Elkészítése:

A hozzávalókból keverjünk tésztát, jó sűrű palacsintatészta állaga legyen! A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra, és tegyük őket 5 percre a fagyasztóba. Töltsük a tésztát magas ivópohárba, és mártsuk bele a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire.

Azonnal dobjuk forró olajba, és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölösleges olaj lecsöpög róla.

Ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal tálaljuk.

Bundás virsli

 

 

Juhász Nóra, 2016. november 18.

 
 
 
Címkék:  

babaetető

X
EZT MÁR OLVASTAD?