Recept: gyors narancsos tepsis csirkecomb burgonyával
Igazi ünnepi fogás, ami gyorsan elkészíthető, és garantáltan sikert arat a családnál és a barátoknál is!
Ha egy egyszerű ünnepi receptet keresel, már meg is találtad!
Hozzávalók (4 főre):
- 600 g csirkecomb
- 800 g burgonya
- 2 narancs leve és héja
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál rozmaring
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Kezdd azzal, hogy a burgonyát meghámozod, majd nagyobb kockákra vágod. Tedd egy nagy tálba, locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és add hozzá a rozmaringot. Keverd össze, hogy mindenhol befedje a fűszeres olaj.
Egy kisebb tálban keverd össze a narancsok kifacsart levét, a reszelt narancshéjat, a mézet, a mustárt, az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet, egy csipet sót és borsot, valamint 1 evőkanál olívaolajat. Ebben a pácban forgasd meg a csirkecombokat, és hagyd állni legalább 20 percig, de ha van időd, akár egy órát is pihentetheted a hűtőben.
Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd mehetnek bele a csirkecombok és a burgonya. Öntsd rá a pácot, hogy az ízek jól összeérjenek sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és süsd az ételt körülbelül 35-40 percig, amíg a burgonya aranybarna és puha lesz, a csirke pedig átsül. Félidőben érdemes egyszer átforgatni a burgonyát, és a húst meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon ki.
Babanet, 2024. november 30.