#baba#anya

Recept: gyors narancsos tepsis csirkecomb burgonyával

Igazi ünnepi fogás, ami gyorsan elkészíthető, és garantáltan sikert arat a családnál és a barátoknál is!

Ha egy egyszerű ünnepi receptet keresel, már meg is találtad!

Hozzávalók (4 főre):

  • 600 g csirkecomb
  • 800 g burgonya
  • 2 narancs leve és héja
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Kezdd azzal, hogy a burgonyát meghámozod, majd nagyobb kockákra vágod. Tedd egy nagy tálba, locsold meg 2 evőkanál olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és add hozzá a rozmaringot. Keverd össze, hogy mindenhol befedje a fűszeres olaj.

Egy kisebb tálban keverd össze a narancsok kifacsart levét, a reszelt narancshéjat, a mézet, a mustárt, az apróra vágott fokhagymát, a kakukkfüvet, egy csipet sót és borsot, valamint 1 evőkanál olívaolajat. Ebben a pácban forgasd meg a csirkecombokat, és hagyd állni legalább 20 percig, de ha van időd, akár egy órát is pihentetheted a hűtőben.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd mehetnek bele a csirkecombok és a burgonya. Öntsd rá a pácot, hogy az ízek jól összeérjenek sütés közben.

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és süsd az ételt körülbelül 35-40 percig, amíg a burgonya aranybarna és puha lesz, a csirke pedig átsül. Félidőben érdemes egyszer átforgatni a burgonyát, és a húst meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon ki.

Babanet, 2024. november 30.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?