Recept: gyors diétás bögrés süti almával
Ha valami könnyed nassra vágysz, ez a diétás bögrés süti jól fog esni!
Ez a diétás süti nemcsak alakbarát, de az édes, zamatos alma különleges ízt és szaftosságot is ad neki. Még kezdők számára is pofonegyszerű, hiszen mérleg helyett elég egy bögre, hogy kimérd a hozzávalókat.
Hozzávalók (2 kisebb adaghoz vagy 1 kisebb tepsihez):
-
1/2 bögre teljes kiőrlésű liszt (vagy zabliszt)
-
1/4 bögre eritrit vagy egyéb édesítő
-
1/4 teáskanál sütőpor
-
1/4 teáskanál fahéj
-
1 csipet só
-
1/4 bögre reszelt alma (egy közepes méretű alma fele)
-
1 evőkanál natúr joghurt (vagy növényi joghurt)
-
1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
-
2 evőkanál mandulatej (vagy bármilyen tej)
-
1/4 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Egy kisebb keverőtálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, eritritet, sütőport, fahéjat és sót.
A reszelt almát, joghurtot, kókuszolajat, mandulatejet és vaníliakivonatot add a száraz keverékhez. Alaposan keverd össze egy kanállal, amíg sima tészta nem lesz belőle.
Bélelj ki egy kisebb tepsit (kb. 20x20 cm-es) sütőpapírral, vagy vékonyan kend ki kókuszolajjal, hogy a süti ne ragadjon le. Az elkészített tésztát egyenletesen simítsd el a tepsiben.
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses módban 170 °C). Helyezd a tepsit a sütő középső rácsára, és süsd 20-25 percig, amíg a süti teteje aranybarna lesz, és a beleszúrt villa tisztán jön ki.
Hagyd a sütit fél óráig hűlni, majd szeleteld fel. Tálalhatod magában vagy egy kis natúr joghurttal, reszelt almával a tetején. Ha még különlegesebbé tennéd, szórhatsz rá durvára vágott diót vagy mandulát.
Babanet, 2025. január 05.