Recept: sütés nélküli gesztenyetorta
Ezt a gesztenyetortát pillanatok alatt elkészítheted, nem lesz vele sok munkád. Nem kell hozzá különleges hozzávaló, mégis egy finom torta lesz a végeredmény.
Ha az ünnepi időszakban készítenél egy finom tortát, de sok időt nem tudsz rászánni, ezt a gesztenyetorta receptet próbáld ki!
Hozzávalók (18-20 cm-es tortaformához):
Az alaphoz:
200 g darált keksz (pl. háztartási keksz)
100 g vaj (olvasztva)
A krémhez:
500 g gesztenyemassza (felengedve, reszelve)
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tk rumaroma
1 narancs reszelt héja
A tetejére:
50 g étcsokoládé
50 ml habtejszín
Tejszínhab és reszelt csoki a díszítéshez
Elkészítés:
A darált kekszet keverd össze az olvasztott vajjal, amíg egyenletes, morzsás masszát nem kapsz. Nyomkodd bele egy kapcsos tortaforma aljába, és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, míg a krémet elkészíted.
Közben egy nagy tálban keverd össze a reszelt gesztenyemasszát, a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát, a reszelt narancshéjat és a rumaromát is. Egy másik tálban verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a gesztenyés krémbe. Ha szép, homogén a massza, kanalazd rá a kekszes alapra, és simítsd el a tetejét.
A csokimáz elkészítése:
Gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét, majd keverd el a habtejszínnel, amíg szép fényes mázat nem kapsz. Hagyd kicsit hűlni, majd öntsd a torta tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlasd el, vagy egyszerűen hagyd lefolyni.
A gesztenyetortát legalább 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt díszítheted még tejszínhabbal, reszelt csokival vagy akár kis , a gesztenyemasszából formázott golyókkal.
Babanet, 2024. november 26.