#baba#anya

Recept: sütés nélküli gesztenyetorta

Ezt a gesztenyetortát pillanatok alatt elkészítheted, nem lesz vele sok munkád. Nem kell hozzá különleges hozzávaló, mégis egy finom torta lesz a végeredmény.

Ha az ünnepi időszakban készítenél egy finom tortát, de sok időt nem tudsz rászánni, ezt a gesztenyetorta receptet próbáld ki!

Hozzávalók (18-20 cm-es tortaformához):

Az alaphoz:

200 g darált keksz (pl. háztartási keksz)
100 g vaj (olvasztva)

A krémhez:

500 g gesztenyemassza (felengedve, reszelve)
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tk rumaroma

1 narancs reszelt héja

A tetejére:

50 g étcsokoládé
50 ml habtejszín
Tejszínhab és reszelt csoki a díszítéshez

Elkészítés:

A darált kekszet keverd össze az olvasztott vajjal, amíg egyenletes, morzsás masszát nem kapsz. Nyomkodd bele egy kapcsos tortaforma aljába, és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, míg a krémet elkészíted.

Közben egy nagy tálban keverd össze a reszelt gesztenyemasszát, a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát, a reszelt narancshéjat és a rumaromát is. Egy másik tálban verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a gesztenyés krémbe. Ha szép, homogén a massza, kanalazd rá a kekszes alapra, és simítsd el a tetejét.

A csokimáz elkészítése:

Gőz fölött olvaszd fel az étcsokoládét, majd keverd el a habtejszínnel, amíg szép fényes mázat nem kapsz. Hagyd kicsit hűlni, majd öntsd a torta tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlasd el, vagy egyszerűen hagyd lefolyni.

A gesztenyetortát legalább 3-4 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt díszítheted még tejszínhabbal, reszelt csokival vagy akár kis , a gesztenyemasszából formázott golyókkal.

Babanet, 2024. november 26.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?