Hibáztak az ultrahangnál, születése után derült ki, hogy törpe növésű Niki Soha nem lesz képes így önálló életre a kislány

Budapest — Fogalma sem volt a Barcsa családnak arról, hogy óriási baj van leendő gyermekükkel: Szilvia orvosa minden vizsgálat során egészséges, jól fejlődő magzatot látott. Ám a 9. hónap után kiderült, hogy Niki (2) törpeként született.

Hibáztak az ultrahangnál, születése után derült ki, hogy törpe növésű Niki

Orvosai szerint önálló életre képtelen lesz Niki, de a terhesség alatt ebből nem derült ki semmi

– A terhesség alatt mindig, mindent rendben találtak, mi pedig nyugodt szívvel vártuk a második kicsit – emlékszik vissza a kezdetekre Barcsa Szilvia (43). Csakhogy a születésnél jött a fájdalmas felismerés: a kislány törpe növésű, mégpedig egy rendkívül ritka típusával küzd a szindrómának.

– Augusztusban született, de novemberig azt sem tudtuk, mivel van dolgunk. Nikinek az egész teste deformált, szellemileg és fizikailag is visszamaradott a mai napig. Orvosai szerint nem lesz képes önálló életre, jelenleg is állandó figyelmet igényel. A család pert indított a kórház ellen,

amiért nem vették észre a betegséget. – Minek jártam egyáltalán ultrahangra, ha egy ilyen rendellenességet nem tudnak megállapítani? – tette fel a kérdést Szilvi, aki úgy véli: semmivel nem tudják kárpótolni. A kislány epilepsziás rohamokkal küzd, fogékonyabb a megbetegedésekre, mint az átlagos emberek, gyermekek.

– Az intézmény elsődlegesen betegjogokat sértett azzal, hogy az ultrahangozást nem az elvárható gondossággal végezték el.Valamint megsértették a megfelelő tájékoztatású jogokat: az anya önrendelkezési jogát, hogy akar-e sérült magzatot világra hozni, de egy egészséges család tervezéshez fűződő alkotmányos jogukat is – részletezte a család ügyvédje, Dr. Ábrahám László. Szilviék nem bánják, hogy nem futamodtak meg a probléma elől. – Niki így is a mi kislányunk, és mindent megteszünk majd azért, hogy a lehetőségeihez képest teljes életet éljen.

A  cikk forrása: blikk.hu

2017. október 02.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

törpe

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?