Hatéves kisfiú mentette ki a medencéből a kétéves ikerpárt

Kihúzta őket a vízből és megkezdte az újraélesztést, miközben segítségért kiáltott.

Isten kegyelmének tulajdonítja a baleset kimenetelét a louisianai Calhounban élő Kelley-család, akiknek kétéves ikrei hajszál híján vízbe fulladtak, miután beleestek egy medencébe. A kicsik valóban csodával határos módon élték túl a balesetet, hiszen a hatéves unokatestvérük mentette ki őket a vízből - írja az USA Today.

A vasárnapi mise után a család először megebédelt, majd úgy döntöttek, megmártóznak a kerti medencéjükben. Estefelé járt már, amikor mindenki bement a házba, a szülők még beszélgettek, a gyerekek pedig tévét néztek. Körülbelül 3-5 perc alatt történhetett meg az, hogy a 2 éves ikerpár, Kaden és Isaac kimentek a kertbe és a nyitva felejtett ajtón át eljutottak a medencéhez.

Szerencséjükre az unokatestvérük, Branson is kiment pár perccel később, hogy megkeresse az ikrekkel egyidős testvérét. Ekkor látta, hogy a fiúk fejjel lefelé lebegnek a medencében.

"Annyira nem vagyok jó abban, hogy babákat szedjek ki a vízből, szóval minden erőmet összeszedtem, hogy kihúzzam őket

- mondta a 6 éves Branson, aki elképesztő önuralommal kezelte a helyzetet.

Amint biztonságba helyezte a kicsiket, elkezdte újraéleszteni őket, közben pedig segítségért kiabált. Pár másodperccel később már a gyerekek édesapja folytatta az újraélesztést, miközben a többiek kihívták a mentőket. A férfi mindkét gyereket sikeresen újraélesztette.

 

És hogy honnan tudja egy 6 éves, hogy hogyan kell újraéleszteni? Branson egész egyszerűen

megjegyezte, amit 2 évvel azelőtt anyukája csinált, amikor újra kellett éleszteni a koraszülött kistestvérét.

"Tudtam, hogy ez volt az, amit tennem kellett" - mondta.

"Azt mondta, gondolkodás nélkül beugrott, tudta, hogy meg kell mentenie őket. (…) Csodálatos dolog, hogy 6 évesen nem csak sikoltott és elrohant. Nem hagyta őket a medencében vagy és nem került sokkos állapotba, hanem azonnal cselekedett és hagyta, hogy Isten tegye a dolgát" - mondta Courtney Lee, Branson anyukája.

A család azonnal hívta a mentőket és végül az ikreket helikopterrel szállították kórházba. A fiúk másnap már játszottak is. "Másnap reggel olyanok voltak, mintha semmi sem történt volna" - mondta Jeannie Kelley, az édesanyjuk.

Az orvosok elmondása szerint is csoda történt, ugyanis az ilyen balesetek legtöbbször sokkal súlyosabban, például agyhalállal végződnek.

Címkép: Facebook

 A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2017. augusztus 26.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?