Egy fotó, amelynek láttán ezrével osztják meg szülőszobás történeteiket az anyák

Szeretethullámot indított el egy bejegyzés és a hozzá tartozó fénykép, amelyen egy szülésznő segít egy kismamának a szülés után.

Egy jó szülésznő rengeteget segíthet a nagy esemény során és abban is, hogy később milyen emlékeket őriz róla a kismama. Jill Krause, a Baby Rabbies blog szerzője nemrég a Facebookon fejezte ki nagyrabecsülését a szülésznők és dúlák iránt, amellyel jókora szeretethullámot indított el.

Krause megosztott egy bámulatos képet Katie Lacer fotóstól, melyen egy szülésznő segít a vécén ülő kismamának, aki éppen csak megszült, mellékelve szívhez szóló történetét a szülésznőről, aki neki segített ugyanígy a szülése után.

szuleszno cover

Arra senki sem számított, hogy hálás édesanyák sorra osztják majd meg történeteiket és képeiket, ahogy arra sem, hogy Lacer és elképesztő munkássága ilyen elismerő figyelmet kap.

A bejegyzés már több mint 65 ezer megosztásnál jár.

I’ll never forget the faces of the nurses who followed me into the bathroom after delivering each baby. That moment when I was so vulnerable, so tired, scared, shaky. My swollen belly deflating, and my modesty long gone. They treated me with such kindness and dignity. For me, these have been moments of empowerment and confirmation that I have a real village to help me, even if just for that little bit of time in a bathroom, on a toilet, while a kind nurse shows me how to put an ice pad on my mesh undies. This photo by my friend MommaKT Shoots just takes me right back. Like, I can smell the Dermaplast. Let’s hear it for the nurses and the doulas and anyone else who shows us how to make ice pad underwear (or helps with that first shower post c-section!) 

85 ezer

A poszt szövege:

"Sosem fogom elfelejteni a szülésznők arcát, akik a mosdóba kísértek a gyermekeim születése után. Akkor, mikor oly törékeny, fáradt, rémült és erőtlen az ember lánya. Hatalmas pocakom leapadt, szégyenlősségnek már rég nyoma sincs. Jóindulattal és méltósággal gondoskodtak rólam. Számomra ezek a pillanatok adtak erőt és megerősítést, hogy egy egész közösség a segítségemre van, még ha csak arra a röpke pár percre is a mosdóban, a vécén ülve, míg egy türelmes nővérke megmutatja, hogyan rakjam be a hűtőbetétet az eldobható bugyimba. A barátom, MommaKT Shoots fotója ide repített vissza. Szinte most is érzem a sebtapasz illatát. Szóljon ez minden szülésznőnek és dúlának, és mindenkinek, aki megmutatja, hogyan használjuk a hűtőbetétet (vagy segít alezuhanyozni a császár után)."

A bámulatos képet Katie Lacer készítette, akinek a többi fotóját is rengetegen megosztották.

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2017. szeptember 19.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?