Egy anyuka hatalmas tragédiát előzött meg - 3 hónapos fiát kórházba vitte, mert furcsán tükröződött a szeme

A 27 éves Lauren Mulligan egy nap azt vette észre, hogy a háromhónapos fia szeme, mint a macskáké tükröződik. Erről pedig eszébe jutott egy szórólap, ami korábban került a keze közé, és amely a szemrák veszélyére hívta fel a figyelmet. Tartva a legrosszabbtól a háromgyerekes anya elrohant a fiával, Lewisszal a kórházba, ahol retinoblasztómát diagnosztizáltak a fúnál. Ez egy nagyon ritka formája a szemráknak, de a jobb szemán Lewisnak már olyan előrehaladott állapotban volt, hogy meg kellett műteni.

Csillogott az újszülött fia szeme, borzalmas bajt fedezett így fel az anya

© SWNS.com

Később kemoterápián kellett részt vennie a csecsemőnek, mert néhány elrákosodott sejt a jobb szeménél elterjedtek oda, ahonnan a látószerv vérellátása biztosított.

Lewisnak emellett kromoszóma-rendellenesség is van, ami a retinoblasztómájának az okozója. A rendellenesség azt is jelentheti, hogy egyes gének elvesznek vagy károsodnak, ami fizikai vagy fejlődési késlekedés, fogyatékosságot okozhat.

Csillogott az újszülött fia szeme, borzalmas bajt fedezett így fel az anya
© Wikipedia

Lewis korához képest emiatt későn tanult meg ülni, a fejét tartatni is csak kilenc hónapos korától volt képes. „Emiatt tudjuk, hogy Lewis sosem fogja elhagyni a kórházat és mindig ott fogjuk látni” – mondta anyukája a Mirrornak.

A cikk forrása: borsonline.hu

2017. augusztus 25.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?