Pénztárcakímélő anya-baba programok a nyári hőségben

Kevesen tehetjük meg, hogy egész nyáron vízparton hűsöljünk kisbabánkkal. A jó hír az, hogy a ház körül is sok játékos tevékenység akad, ami leköti a piciket. Igyekszem összeszedni pár ötletet, ami nálunk bevált.

Rekkenő hőségben pancsolni a legjobb! A legtöbb apróságot igencsak lekötik a vizes tevékenységek, közben pedig felhevült testük is tud hűlni kicsit. Nem feltétlenül szükséges beszerezni a legmodernebb felfújható medencékből. Nálunk az első nyáron a lavór vált be legjobban. Akármerre mentünk, ha volt kert, terasz vagy csak egy pici erkély, előkerült egy színes lavór és mehetett a buli. Megjegyzem, megvan az az előnye a felfújható gumimedencékkel szemben, hogy sokkal könnyebb kiöblíteni, ha belepisil, esetleg belekakil a babánk. Persze, húzhatunk rá fürdőpelust is. A kedvenc úti játékom az egymásba csúsztatható színes kupakok/poharak. Tavaly nyáron mindenhova vittük magunkkal. Lehet velük homokozni, várat építeni, egymásba rakni és vízben játszani vele. Néhány pohár ki is van lyukasztva, amitől jó móka a vízben. Nagyobb gyerkőcök megfürdethetik gumijátékaikat is.

Pénztárcakímélő anya-baba programok a nyári hőségben

Érdemes meglátogatni egy-két szökőkutas teret, vizes játszóteret. Jó részük csak nyáron üzemel. A kisebb méretűek is lekötik a gyerkőcöket, de egy akkora, mint a margitszigeti, tuti siker lesz!

Piknikezzünk egy árnyékos ligetben. Icipicikékkel kiváló program társaságban vagy magunkban is. A szabadban általában jobban alszanak a kisbabák, így nekünk is több időnk juthat egy kis pihenésre. Nagyobbacskáknak vigyünk például egy labdát vagy egy könyvet, de van, akiket szimplán a táplálkozás és a környezet leköt.

Buborékfújó, vízipisztoly, vödör, locsolókanna stb. Megint csak minden, ami vizes. A vízipisztoly még költséghatékonyabb és kellemesebb változata a fújós palack. Több víz fér bele, olcsóbb, kellemesebb, ha eltalálnak, vele és másra is hasznosítható, ha vége lesz a nyárnak (és addig nem törik/veszik el).

Piac. Ezerféle gyümölcs, zöldség. A piciket lekötik a színek, az illatok, az emberek, a nagyobbak gyakorolhatják a dolgok neveit. Ha van rá lehetőségünk, mossunk meg pár gyümölcsöt, üljünk le egy padra és falatozzunk kicsit a vásárfiából. A kislányomnál bejött. Nagyon szeret piacozni.

Házimunka a szabadban. Ha van lehetőségünk kint teregetni, autót, biciklit mosni, kertészkedni stb. igyekezzünk bevonni a kicsiket is! Mi is haladunk a ránk bízott feladatokkal és őket is leköti. Ebben a korban szinte minden izgalmas, amit a felnőttek csinálnak.

Bárhova tartsunk, a hőségben mindig legyen nálunk víz és napkalap, valamint ne felejtsük el bekenni a kicsik bőrét! Mindenkinek kellemes, kacagásban gazdag nyarat kívánok!

 

Széles Júlia , 2017. június 24.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?