Címke Sport

Szülés előtti napok: hogyan készülhetünk fel testileg és lelkileg?

Mit tegyünk a kórházi csomagba, hogyan készüljünk lelkileg, és miben segíthet a terhesmasszázs? »

Gyakran fáj a nyakad és a hátad? Ezek a mozgásformák segíthetnek

Ha a fájdalmad már szinte állandó, próbáld ki a következő mozgásformákat! »

Így maradj talpon a lepke himlő, a hányós és a légúti fertőzéses betegségek alatt! Használati útmutató fáradt szülőknek

A gyermekvállalás mámora az aprónép közösségbe szoktatása után kezd el oszladozni. »

2 hét is eltelt, a semmivel sem laposabb hasam mellé kaptam egy derékfájást is: a tornaszőnyeg pedig kerül is be újra a szekrénybe

Ha te is azon - hidd el, igen nagy - csapatba tartozol, aki a szülés után, legyen a csemetéd két hónapos vagy két, esetleg tizenkét éves, most érzi azt, hogy végre eljött az idő régen látott izmainak a visszaszerzésére, akkor... »

Ashwagandha és sportolás

Az Ashwagandhát különösen az utóbbi időben egyre gyakrabban használják nemcsak a fizikailag aktív emberek, hanem olyan helyzetekben is, amikor az embernek stresszel kell szembenéznie stb. Az ashwagandha tulajdonképpen indiai... »

A várandósság alatt is fontos a testmozgás

Sokan felmentik magukat a testmozgás alól a várandósság idején, azonban a mozgásszegény életmód nem tesz jót a kismamának. »

A mozgásra nemcsak a várandósság elején, annak egész időtartama alatt szükség van!

Sokszor és igen sok helyen foglalkoztunk már azzal a kérdéskörrel, hogy mennyire hasznos, biztonságos és jó dolog a terhesség során a mozgás. Nem csak azért, mert a felesleges hízást segít elkerülni, hanem azért is, mert a... »

Szombaton családi szezonnyitó sportnapot rendez a síszövetség

A Magyar Sí Szövetség Családi Szezonnyitó Sportnapot rendez október 8-án Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontjában. »

Lehet-e egy kétéves hiperaktív, és mit tegyünk, hogy a sport ne menjen a tanulás rovására? - szakértőkkel beszélgettünk

A Babanet első online tanácsadásán Dr. Bajzik Évával és Hacker Péterrel beszélgettünk a csecsemő- és kisgyermekkori mozgásfejlődés folyamatáról, mérföldköveiről, és a sportolásról. A beszélgetés folyamán a nézők kommentben,... »

Várandósan is sportolj! 5 érv, hogy a terhesség alatt is megéri fittnek maradni

Ha korábban is a sportos életmód híve voltál, akkor a babavárás alatt sem kell lemondanod a testmozgásról. Persze lehet, hogy felüti a fejét az álomkór, az állandó fáradtság, de itt az idő ezt leküzdeni: hidd el, megéri... »

Hogyan legyek fitt anyuka? – 1. rész

Életet adni egy új jövevénynek – a világ legcsodálatosabb érzése. De azért valljuk be, hogy hatalmas feladat is egyben, ami rendkívüli módon igénybe veszi a test majdnem minden izmát. A viszonylag nagy és hirtelen... »

A terhesség alatti mozgás a mamának és a babának is jót tesz

Régen az volt az uralkodó nézet, hogy a nők terhesség alatt ne nagyon tornázzanak, mert azzal koraszülést idézhetnek elő. Manapság azonban egyre uralkodóbbá vált az az álláspont, hogy a várandós kismamák testmozgása mind az... »

Útmutató kismamáknak a terhesség alatti mozgáshoz

A mindennapi gyakorlat sajnos azt mutatja, hogy a kismamák mozgásintenzitása messze elmarad a szakmai ajánlásoktól. Így a klinikusok egyik legfontosabb feladata a mozgás előmozdítása terhesség alatt is. »

Falmászás 20 hónaposan? Lehetséges!

Elképesztő, hogy a kicsik mire képesek! »

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked jobban olvasson, ne könyvtárba, hanem edzésre vidd!

Bár elsőre lehet, hogy sokan azt hinnék, egy délután a könyvtárban javíthatja a gyerekek olvasási képességeit, valójában egy parti tenisz, vagy egy kis úszás sokkal többet segíthet az olvasásfejlesztésben. »

Gyerünk, anyukám! - Étkezés, ahogy én csinálom

Na, akkor tisztázzuk az elején, amit már a múltkori kajás bejegyzésnél is elmondtam. Itt most nem fogod megkapni a legmenőbb Michelin-csillagos recepteket. Sokszor nincs türelmem és időm főzni. »

Gyerünk, anyukám! – Táplálkozási 1x1

Tisztázzunk valamit az elején! Nem, nem készülünk beach body versenyre, és nem is cél egy hét alatt öt kilót ledobni. A tuti recepteket sem tőlem fogjátok megtanulni, mert a legtöbbször sajnos nincs időm-kedvem-alapanyagom,... »

Gyerünk, anyukám! - És akkor beszéljünk a kajálásról...

A sportolós nyomulásom már a könyökötökön jöhet ki, ezért most beszélhetnénk kicsit a kajáról. A sport mellett a másik, amiről mindenki tudja, hogyan kell, de kevés csinálja. Ne ijedjetek meg, nem lesz itt kalóriaszámolás,... »

Gyerünk, anyukám! – Te szereted magadat?

Hetek óta próbállak rávenni, hogy megmozdulj. Nem tudom, hogy az írásaim, esetleg a Facebook-os Gyerünk, anyukám! projekt segített-e neked. Igen, pont neked! Sok levelet kapok anyáktól, akiket sikerült motiválnom, megadtam a... »

   1 2 3   

X
EZT MÁR OLVASTAD?