Krizsa Judit Krizsa Judit

A nevem Krizsa Judit, 35 éves leszek a nyáron.Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, bár sosem dolgoztam a szakmában. Az élet úgy hozta, hogy mindig zenével foglalkoztam, vagy egy országosan ismert zenekar menedzsmentjének tagja voltam, vagy egy hanglemezkiadó marketing feladataiért feleltem.Közel 3 éve főállású anyuka vagyok, lelkes babanet olvasó, a terhességeim folyamatát is az oldalon keresztül követtem. A blogírási felhívást kifejezetten jelnek vettem. Ugyanis sokszor észrevettem, hogy a csendes pillanatokban - többnyire mikor a fiúk alszanak - szinte tollbamondom a gondolataimat. Már fel is merült bennem a blogírás gondolata, mint a babanapló helyettesítője, mivel második kisfiam születése után kissé elmaradtam a fejlődési mérföldkövek jegyzetelésével.Vidéken, a Velencei-tó környékén egy kis faluban élünk, azonban Budapesten dolgozunk. A párom fővárosi származású, én mindig is vidéken éltem. A gyerekek szempontjából pedig kifejezetten paradicsomi környezetet nyújt nekünk ez a falu és a tó közelsége.Fogadjátok szeretettel Marci és Ádám olykor vicces, olykor megható történeteit!

Posztok:

   1 2 3 4 5   

Kisgyermekes édesanya karácsonyi kívánságai A-tól Z-ig

A gyerekek hosszú kívánságlistákat küldenek a Mikulásnak és a Jézuskának is. Miért ne lehetne nekünk, édesanyáknak is egy listánk?! Íme, a felsorolás A-tól Z-ig, ami elsőre beugrott!

Kisgyermeki gondolatok december 6-án reggel

Az év végi időszak elég húzós a gyerekek számára, egymás után jönnek az ünnepek, szinte nincs is idő feldolgozni az egyiket, máris itt a következő. Összességében pedig rengeteg inger éri őket: minden csillogó-villogó, ragacsos édes-mázos. Gondoljunk csak a sok-sok ünnepi világításra, süteményekre, csokoládékra és persze arra a rengeteg ajándékra…

A halál - gyermekszemmel

Különös élményben volt ma részem. A temetőben jártunk Marcival. Először kísért el… Huh! Halál, temető, sírhely… Olyan szavak ezek, amelyektől eltűnik a mosoly az ember arcáról, összeugrik a gyomra, szomorú lesz a lelke. És talán néhányan azt gondoljátok, hogy nem való ez a téma egy gyerekekkel kapcsolatos oldalra, de képzeljétek el, az én négyévesem olyan meglepően természetesen kezelte a szituációt, hogy engem is teljesen váratlanul ért!  

Bili sztori

A kisgyermekek elég érthetően fogalmaznak, ha nem akarnak valamit: nem kérek brokkolit, nem kell sapka, nem akarok aludni… Vannak azonban olyan dolgok, amelyekről egyszerűen nem nyilatkoznak.  Csak mondjuk csendben vizsgálják, vagy épp a kíváncsiságtól vezérelve – bár szintén némán –, de kipróbálják. Merthogy tök érdekes és egy csomó új dolgot hoz magával.

10 dolog, amit másképp csinálok a másodiknál

Az idő múlásán, pontosabban annak sebességén szeretek morfondírozni. Az őrületbe tudom kergetni a környezetemet az „egy hete ilyenkor…”, „pont egy hónappal ezelőtt…” monológjaimmal.

Murphy törvényei a vízparton

Megvolt az idei családi nagy nyaralásunk a Balaton parton. Mint az elmúlt pár évben, most is megállapítottuk utólag, hogy milyen klassz volt, és hogy jövőre még jobb lesz, mert nagyobbak lesznek a fiúk. És a tavalyi évhez viszonyítva – ami azért persze szintén jól sikerült -, valóban sokkal élvezetesebb volt az idei pihenés. Marci például sokkal bátrabb volt a... tovább »

Születésnap gyerek előtt vs gyerek után

Nemrégiben volt a születésnapom. Ez alkalomból megvizsgáltam, milyen volt a húszas éveim ünneplése (készülődős, hangos, pörgős), szemben a mai, még harmincas - de már közel a negyvenhez - évem ünnepl  

Ideális hivatások kisgyermekeknek

Most, hogy egyre jobban foglalkoztat a munkába való visszatérés, eljátszottam a gondolattal, hogy jelen állás szerint vajon a gyerekeim milyen pozíciókat pályázhatnának meg. Elnézve a mindennapjainkat, simán van pár olyan szakma, amelynek feltételeit tökéletesen teljesítik.

10 mondat, ami biztosan elhagyja egy anya száját a tengerparton

Nem is egyszer. Többször. Vízpart, enyhe hullámok, lágy szellő, meleg homok, naptej illat – mind-mind egy kellemes, nyugodt vakáció képeit idézik. Kivéve, ha kisgyerekeid vannak, mert akkor egészen más szelek fújnak azon a bizonyos strandon.

20 ok, amiért imádom a totyogó korszakot

A totyogók speciális kis teremtmények. Cukik, kíváncsiak és úgy tűnik, non-stop elszántak a világ felfedezésére. Mindezt tapasztalatból mondom, ugyanis nálunk épp kettő is akad belőle. Bár a nagyfiam lassan 4 éves, a kicsi pont 2, de a 20 hónap korkülönbségnek köszönhetően, a két halmaz közös metszetét véve, most egy kalap alatt összegyűjtöm, miért is csodálatos ez a korszak (is).  

   1 2 3 4 5   

X
EZT MÁR OLVASTAD?