Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Bogi!
Iza szépséges, nagyon aranyos leányzó! :)
Nem gond, akkor írod, mikor ráérsz. :lol: - lesz mostanság olyan?

Jam,
Hogy vagyol? Bírsz pihenni?
ilduska
 
 


Bogi,
asszem, így ismerős vagy, dehát annyian voltunk most bent, mint az oroszok, ez a hülye front megtette a magáét. :? Én a 16-os szobában voltam, ott sem volt zuhany +wc, kezdem azt hinni, hogy csak szóbeszéd ez a fene nagy vizesblokkos duma :P

Ildus,
legnagyobb meglepetésemre többet alszom, mint az utóbbi hetekben bármikor. Ez a lány ugyanis engedi :D Tényleg nagyon jó kisbaba, de nem akarom elkiabálni, mert ezek a porontyok olyanok, hogy ha dícsérik őket, akkor elromlanak :lol:
Amúgy telve vagyok energiával végre.

Kaptok friss képet:
Kép
jamina
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm ezt a kedves,meleg fogadtatást.

deerszilvi
De jó, hogy van valaki aki hasonló cipőben jár, mint én. Habár ha jól láttam te már a 2. babádat várod.

kata_77
Én évek óta a Dobos doktorúrhoz járok, velem mindig nagyon kedves, megértő volt. A terhességet is Ő állapította meg, remélem a szülést is elvállalja.

dbogica
Nagyon aranyos a picid. A kép alapján az az érzésem, hogy a szüléssel sem volt semmi gond.

A szomszédomban van egy tündéri 2 hónapos kisfiú, az anyukája Andi a 2 évvel ezelőtt született kisfiát és most a második fiát is Egomban szülte. Neki is sok pozitív élménye volt a kórházról, szülésznőről és a nővérekről. Van egy-két orvos akit nem szívesen ajánlana, de gondolom ez mindenhol előfordul.

Jamina
A pici mellett tuds pihenni? Sokszor felkel éjszaka?
gubi (ági)
 
 

 
 

Jami!
Ez a lány még mindig tündéri!
Ági!
Igen, nekem már van egy 2,5 éves rosszcsont lánykám. :lol:
Kata!
Hogy van a fiatal úr? Jártok bölibe? És Csernével oviba?

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok!
Ecsv üzeni, hogy jól vannak, és úgy néz ki, hogy Kornélnak kisöccse lesz. :lol:

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? Mit szóltok a jó időhöz? Állítólag még két hétig ilyen lesz, aztán tényleg jön az ősz!

Szilvi, mi már jól vagyunk, Cserne időnként köhint egyet. Ábelnek nagyon bejön a böli, tegnap már ott is aludt. Cserne pedig még mindig nem akar ott aludni, és annyi ellenkezik, hogy egyenlőre hozom haza ebéd után. De majd ha dolgozok, nem lesz kecmec, ott kell aludnia! Csak hát ő ezt még nem érti meg, sajna.
Anna mesélte, hogy Dorka hozzájuk megy oviba? :lol: Azt nem mondta, mikor, de gondolom szeptembertől.
Vera jól van, hogy Te írtál? Csak nincsenek kórházban? 4D-s ultrahangon mondták? Mert ha nem, akkor nem olyan bizti az. Egyik ismim felesége most szült ikreket. Végig azt mondták, hogy egyik tuti fiú, de nagy az esélye arra, hogy a másik is. Erre két kislány lett. Azt hiszem, a doki is meglepődött. :lol:

Ildus, képzeld újra rátaláltam arra fényképre, amiről már meséltem. Gábor szerint Te vagy rajta. Szó, mi szó, tényleg hasonlít. Elsőáldozásról készült. Ne felejts el figyelmeztetni, hogy ha talizunk a játszin, akkor vigyem.

Lányok, tudtok valamit a Tescó mellett levő cirkuszról? Mi kaptunk egy felnőtt jegyet a bölcsibe. Állítólag minden oviba is visznek, kérdezzetek rá. Sajnos Csernét nem tudom rávenni, hogy megnézzük, neki a sátor sem jön be, nem hogy bejöjjön oda velem. Bábel pedig szerintem még pici.

Jó idő esetén lenne kedve jönni valakinek pénteken a játszira? Mi úgy 5 után érnénk fel!
Ági, gyere Te is, ha ráérsz!

Kismamáknak pedig jó pihizést!

Kép
Kép
kata_77
 
 


Kata!
Igen, nekünk a Bánomi ovi van legközelebb, meg 1 csomó jót hallottam Róluk. Így oda megyünk szeptembertől, de - mint megtudtam - sajna nem a tesód csoportjába. :(
Veráék jól vannak, de nem tud belépni a babanetre. Msn-en kért meg, hogy írjam meg a jó hírt. Jól vannak!

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok lányok!

Hová lett a lelkesedésetek? A topik :cry: - :lol:

Emlékeztek még Pitypalattyra? Megszületett a babája, szépséges leány, többet sajna nem tudok.

Láttam Ecsv-t a városban, szépen gömbölyödik a pocakja. :)

Kata,
Na, végül voltatok cirkuszban? Már itt kifejtettem a véleményem az efféle ciruszokról: :x, persze lehet megváltoztak.... :roll:
Mizu a bölcsiben, óviban?

Újdonsült kismamák,
Hogy vagytok? Jam, még mindig sokat alszol? Megyógyultál?

Új lányok,
Hová lettetek? Írjatok sokat! :D
ilduska
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok,itt lakok a környéken,bár én kisfiamat Pesten szültem.A következő babaprojekt jövőre van tervben,szeretnék infókat gyűjteni a kórházról,orvosokról.Akihez járok dokihoz hol itt van,hol nem és amilyen szerencsés vagyok a szülésnél nem lenne.

A frissen szült kismamáknak nagy-nagy gratula,gyönyörűek a leányzók.

edoci
 
 


Szia Edoci,
Üdvözöllek itt, nagyon jó, hogy gyűlik a csapat!
Mesélj magatokról, melyik kórházban szültél, enyém gyerkőcök is Bp-en születtek. Orgoványihoz jársz itt?
Máté tüneményes, jókedvű fiú! :D
ilduska
 
 


Sziasztok, de jó, megint gyűlünk???!! :lol:

Szilvi, sajnálhatod, hogy nem Annáékhoz kerül, de bizti jó csoportja lesz így is. Mesélsz már neki róla? Ott alszik majd? Mikor kezd, áprilisban?

Ildus, mi jól vagyunk. Cirkuszban nem voltunk, pedig szerettem volna menni. Már csak azért is, mert rendesek voltak, hogy legalább annyiban segített volna a cirkusz, hogy felnőtt jegyet ne kelljen venni. Nehéz lehet a cirkuszosoknak ilyen árak mellett fent maradni. És hát azokat az állatokat is etetni kell, ugyi? Ezért szerettem volna elmenni, de hát Csernikém azt mondta, ő a sátorba me nem megy, jöjjenek ki ők a fűre. Az meg ugye nem megy!
A múltkorinál azért haragudtam, mert a felnőttnek ugyanúgy jegyet kellett volna venni, és így azért nem lett volna olcsó.
Szóval nem voltunk, állítólag kevesen is voltak, sajnálom őket.

Edoci, üdvözöllek én is. Tényleg jó lenne, ha mesélni magatokról egy keveset. Máté szinte egyidős Bábellel, így gondolom, most már Máté is kicsit öntörvényű.

Újak tényleg merre vannak? Dana nagyon elvesztetek! :cry:
Ági, veletek mizujs? :shock:

Kép
Kép
kata_77
 
 


Sziasztok!

Millió bocsi az eltünésért, de apa Németországban volt egész héten, én meg egyedül tartottam a frontot. Zsigmond fiam megörvendeztetett egy háromnapos lázzal, orvoshoz futkároztunk, mert a doki biztosra akart menni, hogy nem más baja van. Volt vérvétel meg minden..
Kicsit a hét végére kimerültem, mert éjjelente nem aludtunk semmit szinte.
Mostmár jobb,de annyi visszamaradt a dologból hogy az én édi pici fiam nem eszik semmit, ami jóllakatná,csak szopizni kíván...de azt rendületlenül és főleg éjjel.
Akartam írni, hogy 10-én vasárnap voltunk a játszótéren...hát én nézelődtem :D nem tudom volt-e ott akkor valaki. Nem tudtam előtte szolni, mert hirtelen ötlet volt, hogy elmentünk...
Na de ez se most volt...
Mesi szereti az iskolát, szívesen megy, van új barátnéja, jelentkezik...csak maradjon így :)

Juli is jól elvan az oviban, jól vette, hogy egyedül van, sőt, ráébredt, hogy milyen jó, hogy csak ő ovis, és csak ő mesél az oviról..neki is új barátai vannak. Ezek nagy dolgok.

Szia edoci!
Én is azt tippelem, hogy Orgoványi a dokid...hát igen, jön-megy, de viszonylag kiszámítható. Mindig rá kell kérdezni, mikor megy el. Nekem is ő a dokim, és nagyon szeretem. Tavaly nála szültem, boldog voltam hogy ott van, de mindig megszervezi, ha nincs itt, kihez menjél. Általában a Zámborira bíz, vagy a Horváth Magdára. A Zámbori is nagyon jó.

üdv
Dana

Kép
danaaia
 
 


Én nem tűntem el, csak még nem igazán történt velem semmi különös.
Igazából, most barátkozom a gondolattal, hogy egy kis lény növekszik bennem.
A terhességi rosszulétet igazából nem ismerem, rosszul sem voltam még.
Egész nap olyan furcsán érzem magam, mintha éhes lennék, de amikor nekikészülök enni, nem kívánok semmit, enni sem tudok rendesen. Csak az alma ropogtatása az ami ízlik.
Remélem ez nem jelenti azt, hogy valami gond lenne.
2 hete voltam utoljára ultrahangon, akkor még minden remdben volt. Jövő hétem hétfőn kell mennem ismét, amikor az orvos "papíron" is megállapítja a terhességet, amivel mehetek a védőnöhöz.
Egy kicsit szorongok, hogy ne legyen semmi gond és egészségesen fejlődjön, majd pedig szülessen meg a pici.

Kép
gubi (ági)
 
 


Sziasztok,
én is itt vagyok :)
Nálunk mindenkiben bújkál egy kis nátha, de nem vészes.

Angi 1 hét alatt hízott 14dkg-t és nőtt 2 cm-t, szóval ő is rendben van :)

Tudtátok, hogy Putz Judit is megszült 7-én? Máté lett a kisfia neve (babaklubos lányok, Ti biztos ismeritek őt, törzstag; van egy 5 éves Tomija és egy ~2éves Hannája).

Unalmasak a napjaink, de épp attól jó 8)
jamina
 
 


Sziasztok!

Hát akkor egy pár szót magunkról:Mátét az István kh-ban szültem,de majd a következőt nem szeretném ott szülni.Igen,itt az O-hoz szoktam járni,eddig meg voltam vele elégedve.Remélem ez után is így lesz.
Egyébként Dorogon lakunk.

Kata
Máté is öntörvényű,de hát ez a korral jár :) Remélem azért egyszer elmúlik! :D

Sajnos most nem tudok többet írni,pedig nagyon szeretnék,de éjszaka elkezdett fájni a jobb kezem,a hüvelykujjam alatt és egészen a csuklóm alattig húzódik,kínszenvedés így írni.
Mindenkinek szép napot!

edoci
 
 


Sziasztok!
Most jöttünk a játsziról. Sajna nem láttam senkit ott. :(
Edoci!
Üdv köztünk!
Gubi (ági)!
Nyugi! Rendben lesz minden! Én sem voltam rosszul sem Dorkával, sem most "ketteskével". Ha baj lenne, már lenne más tüneted.
Mi egyébként jól vagyunk. Hétfőn voltunk a Praxisban, ahol a doki azt mondta, ennél nem kell egészségesebbnek lennie a babónak. :lol: Koponya, gerinc, hasfal zárt. Végtagok hiánytalanul megvannak. Tarkóredő 1 mm-es, mint a nagykönyvben. :wink:

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok,

Dana,
Akkor jó lehetett a múlt heted. A háromnapos láz után voltak pöttyeitek?


Ági,
De jó, hogy nem vagy rosszul, azért az nagy kincs. :) Nekem volt olyan, hogy a férjem hozta a zsíros kenyeret a szobába, mert a konyhába be sem mertem menni, annyira "kínoztak" a szagok......utána meg: sonkával, kolbássazl álmodtam és reggelire már rohantam egy kis szalonnáért. :lol: :lol: (amúgy nagyon ritkán eszem ilyesmit)
Ne aggódj, minden rendben lesz!

Jam,
Angi szépen fejlődik! :)
A Putz Judit-nak a férjezett neve a Putz?

Kata,
bölcsi, óvi?

Edoci,
Jobbulást!
István kórházban rossz tapasztalataid voltak?

Szilvi,
Hurrá! :)

Közérdekű:
A körforgalomnál (Kósa festékbolt mellett) pénteken 16 órakor nyílik meg a gyermekmegőrző és játszóház.
ilduska
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Üdv az újaknak, írjatok sokat :)

deerszilvi írta:Mi egyébként jól vagyunk. Hétfőn voltunk a Praxisban, ahol a doki azt mondta, ennél nem kell egészségesebbnek lennie a babónak. :lol: Koponya, gerinc, hasfal zárt. Végtagok hiánytalanul megvannak. Tarkóredő 1 mm-es, mint a nagykönyvben. :wink:
Nagyon jó, így is kell lennie :) Gondolom, ahhoz még picike, hogy a lábközét meg lehetett volna kukkolni, ugye?

ilduska írta:A Putz Judit-nak a férjezett neve a Putz?
Igen, a lánykorit nem is tudom :oops: De sikerült beazonosítani, ugye?
Van még egy törzstag, Tünde a neve, a lányai Réka és Fanni. Ő is nemrég szült, nem tudjátok, mi lett neki a 3.?

ilduska írta:Közérdekű:
A körforgalomnál (Kósa festékbolt mellett) pénteken 16 órakor nyílik meg a gyermekmegőrző és játszóház.
Ja, ez a Manótanya? Láttam futólag tegnap kiírva az autóból kinézve. Meg fogjuk kukkolni, de ha vki előbb megy, számoljon be, legyen kedves.

Nálunk minden a szokásos mederben, gyerekek még mindig odavannak a legkisebbért, Angi pedig még mindig mamabarát baba :lol:

Így néznek ki együtt:
Kép
jamina
 
 


Jamina!

Gyönyörűek a picúrok.
Minden elismerésem :D

Ilduska!

Igen, millió pöttyünk volt a haja alatt mindenűtt, a testén, még az arcán is pedig ott nem is szokott ennél a virusnál lenni. Csúnya volt szegényke. :)

Én se voltam rösszul az első babámmal, a többiekkel aztán egyre inkább, de szerencsére sose hánytam. Fiamnál sonkát szalonával, zsírral, kolbásszal...semmi mást nem tudtam megenni. :)

Szilvi!
Örülök a jó híreknek, jó pocakosodást.

üdv
Dana

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok Lányok!

Dana, ezen a háromnapos lázon Ábellel mi is túlestünk már. És pöttyök, amikor megjelentek, teljesen bepánikoltam, szaladtunk a dokihoz. Lányomnál nem volt ilyen, így akkor hallottam róla először.

Ildus, mi jól vagyunk, csak elkezdődött a tavaszig tartó orrfújás, köhécselés. Szerencsére nem fertőz, így tudnak menni bölibe-oviba.

Jami, olyan szépek a gyerekek!! :lol: A reggeli készülődéssel hogy álltok? Nincs kapkodás? Nálunk igen gyorsak a reggelek, rendszerint el is késünk, pedig már 8-kor alvás van. Mi lesz, ha majd jön még az anorák, sapka, sál????? Szóval, már most kész kapkodás. A gyerekeket nagyon sajnálom, de hát az idő, az idő, ugye bár!

Ági, én egyikkel sem voltam rosszul, talán az elsőnél többet ettem, de így utólag belegondolva csak azért, mert úgy gondoltam, hogy így kell lennie. Szedsz valami vitamint?

Dana, a párod talán fuvarozó, hogy külföldre jár? nehéz lehet ilyenkor a gyerekekkel!

Szilvi, a héten hanyagoltuk a játszit. Egy kicsit besokalltam a nyáron, így a héten inkább sétálgattunk, meg anyuéknál voltunk. Talán a jövő héten még felnézünk, amíg jó idő van.
Engem is érdekelne, vajon mije lesz Dorkának, hugicája vagy kisöccse?

Edoci, csak nem ínhüvelygyulladásod van? azt mondják, az valami borzalom. Voltál dokinál?

A Manótanya engem is érdekelne, ha esetleg valaki jár arra. Az érdekelne leginkább, mennyibe kerülne két gyerekkek egy óra? És hogy kell-e a szülőnek is jegyet venni.

Úgy hallottam, hogy hamarosan a Mikkamakka is elkezdi építeni a játszóházát Aranyhegyen, már a tervek készen vannak. Jó lenne ha tavaszra elkészülne vagy legalábbis a következő télre. A pestiről nagyon sok jót hallottam.

Kép
Kép
kata_77
 
 


Szia Kata!

én nem akkor pánikoltam be, mikor a pöttyök jöttek, hanem előtte, mert semmi nem viszi le ezt a fajta lázat nálunk. Nekem mindhárom gyerek átesett rajta, de minden alkalommal borzalmas volt, hogy három napig majd 40 fokos lázzal szenvedtek és semmi se segített. Aztán a pöttyöknél már láz ugye nincs, meg addigra még a doki is megvilágosodik, hogy jaaa, ez aaaz a láz.

A férjem nem fuvarozó :lol: hanem fizikus, de ugye a külföldi iskolai kapcsolatok miatt minden évben több alkalommal, több helyre utazik ki. Amit ő nagyon élvez, mi kevésbé :)

A Mikkamakka játszóház tuti jó lesz, én voltam a Balaton utcai Mikkamakkában, meg a Camponában is párszor. Mindkettő nagyon jó és szinvonalas kikapcsolódás kisgyerekekkel de nagyobbakkal is.
Persze fizatni azt kell, de kibírható...mondjuk én a 3 gyerekkel már rendesen pengetnék egy órácskáért...

Pussz
Dana

Kép
danaaia
 
 


Sziasztok

Szilvi
Örülök hogy minden rendben van a babával! :D A Máltai játszira szoktatok járni?

Ilduska
Az István kórházban volt egy pár rossz napom és az orvosommal sem voltam megelégedve.Nekem az nagyon nem tetszett hogy egy 5 ágyas kórterembe kerültem, felváltva éjjel-nappal bömböltek a babák,ez még hagyján,hogy az ember nem tudott pihenni,de éjjel-nappal jöhettek a látogatók be a kórteremben,volt hogy egy embernél 11-en :!: voltak bent a többieknél nem számolva és szó szerint bámulták az embert szoptatás közben. :? Ez engem baromira zavart.Azóta egyenesen fóbiám van a kórházaktól. :? Pedig eü-ben dolgozom. :oops: Végülis megoldódott,mert átkértem magam az alapítványi szobába,bár akkor már csak 1 napom volt hátra.Végülis csak ez a kicsi problémám volt.Lehet hogy emiatt nyápicnak tűnök. :oops:

Jamina
Nagyon szép mind a három gyerkőcöd!Gratula hozzájuk!

Dana
Most már jobban vagytok?Remélem meggyógyultatok.

Kata
Nem voltam dokinál,egyenlőre öngyógyítást folytatok,lidocainos krémmel és hasonló borogatásokkal.De úgy látszik javul.Reggel nagyon rossz,estére bejáratódik.

edoci
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat! A neme még titok maradt, de jobb is, mert babonából még nem is tanakodtunk rajta.
Edoci!
Miért lennél nyápic? Nem vagyunk egyformák. Nálunk tök macerás volt a szopi odabenn (meg aztán itthon is 1 darabig), így marhán nem örültem volna neki, ha lettek volna bámészkodók is. Főleg, hogy az ebédlőben sem lehetett elférni, hiszen 8 roma csaj szült akkor. És mindegyikhez jöttek 1 látogatás alkalmával vagy 20an. Már a folyosón olyan szag terjengett, hogy hányingerem volt. Hát még a közös fürdőben és wcben. Én ezért reménykedtem, hogy igaz a nagy vizesblokk-átalakítás! :o

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Jami!
Tündéri a 3 csemete! Reméljük Angi mmabarát üzemmódban marad! :wink: :lol:

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok

Jami,
Édik a kőcök nagyon! :)
A Putzékat, ha minden igaz ismerem, de hogy egyről beszélünk-e :?: De szerintem igen. :) Tündét így hirtelen nem tudok....
Gondolom Manótanya, de a nevét nem is tudom :oops: pedig ismerem a lányt, aki csinálja, így valószínűleg holnap ellátogatunk és akkor beszámolok! :)

Dana,
Tényleg az a szemét ebben a 3 napos lázban h. csak a végén jönnek a pöttyök, az anyuka addig szívrohamot kap többször, h. mi is lehet a gyerek baja...ááááááá. Nálunk 1 napos láz volt ilyen, de pöttyök nem voltak. Egész éjjel 40,5 fokos láza volt a lányomnak és nem lehetett levinni, hajnali fél 5-kor hívtam fel a dokit már kínomban, h mit csináljak.... szörnyű volt, egész éjjel ültem az ágya mellett és percenkét mértem a lázát, hogy nem magasabb-e, ezt 3 napig csinálni nem semmi. És viszkettek is ezek a pöttyök?

Edoci,
Dehogy nyápicság!!!! Megőrülem volna.... nem beszélve arról, hogy ennyi látogató mennyi vírust és egyebet hoz be a pici újszülött szobájába.... nem gondoltam, h. az Istvánban ez így van. Nekem az Imrében születtek, 2 ágyasak voltak a kórtermek, de látogató nem tehette be a lábát még a folyosóra sem. Üvegfalon lehet megnézni a babókat, mint itt Esztergomban. Nekem ez nagyon tetszik.
Hogy van a kezed?
ilduska
 
 


Bajor Ágost Művelődési Ház



a budapesti Hókirálynő Meseszínpad bemutatja:
Csukás István
PINTYŐKE CIRKUSZ VILÁGSZÁM
- zenés varázslat két részben -


időpont: október 7-én, szombaton 10 órakor

Szereplők:
Pintyőke, cirkuszigazgatónő: Szécsi Vilma
Az erdő szelleme: Füzesi Klári
Mirr-murr: Boronyák Gergő
Oriza Triznyák: Ferencz Gabriella
Samu csacsi: Balogh Ferenc
Bóbice baba: Nagy Gabriella
Paprikajancsi: Horváth Károly
Ferdinád gyalogbéka: Dorner Gyula
Füttyember: Fekete István
Balambér, cirkuszi oroszlán: Füzesi Klári

Pintyőke, az elszegényedett cirkuszigazgatónő egyedül barangol a világban. Egyszer csak egy erdő szélére ér. Tanakodik, hogy elinduljon-e. Ekkor a fák közt megjelenik egy furcsa hölgy, aki biztatja, hogy induljon nyugodtan az úton, mert ha "tiszta szívvel és szeretettel" járja az erdőt, megtalálja "élete célját".
Pintyőke reménykedve indul az ismeretlen felé, s mire a kerekerdő túlsó szélére ér, sikerül új társulatot toboroznia. Úgy érzi, az élet csodálatos, és újraindulhat "A VILÁGHÍRŰ PINTYŐKE CIRKUSZ"!

Belépőjegy: 800,- Ft
jamina
 
 


Sziasztok!

Mizu lányok? Mindenki elutazott nyaralni???? :lol:

Voltunk pénteken a Manótanyában, sok-sok játék volt, sok-sok ismerős, ezren voltak - a gyerekek haza sem akartak jönni. Aznap ingyenes volt, most már fél óra 300, egy óra 500.

Jami,
kösz az infót, jó lehet a darab.
Édes Angi hogy van?

Gubi(ági),
Mi volt az UH-n?

Katahetvenhét,
Hol vagy? Te, mint törzstag és játszi-főszervező, nem tűnhetsz csak így el! :D :D


Bogi,
Babóca növekszik?
ilduska
 
 


Sziasztok!

Ildus, mostanság betegeskedünk, így a játszit is kerüljök. Talán jövő hétre beiktathatnánk egyet, ah még jó idő lesz! :lol:
Kinek lenne kedve hozzá?

Szerintem nem olcsó, fóleg több gyerekkel. Esetleg valamilyen kedvezmény van, ha több gyerek megy? A szülőknek kell fizetni?
Nálunk egy óra bizti nem lenne elég. De biztos kipróbáljuk majd, ha nagyon cudar idő lesz odakint és más nincs. Don is veletek volt?
És Ti jól vagytok? Munka halad? Hol tartotok?

Jami, lehet, hogy elmegyünk rá, bár nem biztos, hogy be is jutunk. Cser nagyon fél a sötétben, így már jártunk így, hogy nagy készülődés után már az elején kint voltunk. :(
A cirkuszt is ezért nem értük el. Bár így utólag nem is bánom, mert nem sokan dicsérték.

Lányok, ha valakinek lenne kedve talizni a játszin, szóljon, mikor lenne jó, és próbáljunk meg, minél többen elmenni. Használjuk ki még a jó időt! :lol:

Kismamák, friss mamák, nagycsaládosok hogy vannak? És hol vannak?????

Kép
Kép
kata_77
 
 


Sziasztok Lányok, képzeljétek hogy jártam! :( Tegnap vettem egy porszívós orrszívót, mert az elektromos gyengének bizonyult, erre ma meggyilkolta a porszívónkat! :cry: :cry: :cry: A napokban lett volna három éves! :cry:
Pedig nagyon szerettem, olyan kis hálás volt.
Szerintetek milyen porszívót kellene vennem, ami bírja a kiképzést? Teljesen tanácstalan vagyok! Hány porszívót fogunk még megélni ezen a télen? Járt más is így?
Sajnos az elektromos nekünk nem jó, mert nem igen szívja ki. amíg kicsik voltak, addig nem volt gond, de most.... :cry:

Kép
Kép
kata_77
 
 


Sziasztok!

Kata
Minket érdekelne ez a játszis dolog,szívesen mennénk ha lehet.Előre láthatólag nekünk bármikor jó,elvileg a kocsim is kész lesz.
Én elektromos szívót nem vettem,mivel azt hallottam róla hogy nem elég hatékony,de látom ez tényleg így van.Én az elejétől fogva a porszívósat használom,egy teljesen átlagos porszívóm van,de ilyen még nem fordult elő velem.Hát,remélem ha vesztek egy másik porszívót az jobban bírja majd.
Jobbulást nektek!

Ilduska
A kezem meggyógyult,de aztán hogy jártam :oops: Tegnap előtt belerúgtam a székbe,csillagokat láttam és persze bedagadt a lábujjam,nem tudtam cipőt húzni.Tegnap már jó volt,erre ugyanazzal a lábammal (kisujjammal) megint belerúgtam a székbe, :roll: de ezek után nem is tudtam ráállni.Borogattam,kentem,ma már tudtam vele menni,csak még érzékeny.Csak én lehetek ilyen béna :oops: Persze Máténak nagyon tetszett hogy ugrálok egy lábon,meg négykézláb mászok.Pedig akkor nem találtam viccesnek,de már csak én is röhögtem magamon. :oops:

edoci
 
 


Sziasztok!
Én is bejelentkezem. Nálunk sok új nem történt. Lehet, hogy szerencsére? :o
Kata!
Nekünk is porszívós orrszívónk van, de nem jártunk így vele. Kopp-kopp-kopp!
Edoci!
Jaj! Ez nem tartozik a legjobb időszakaid közé... :?

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Jóregggggelt!

Edoci, nagyon jó lenne ha tényleg tudnál jönni. Szerintem maradjunk a jövő hétben, én szombatra meg is tudom írni, mely napok lennének jók! Remélem a többiek is csatlakoznak! :lol:

Ma reggelre kicsi porszívónk magához tért! :lol: Annyira örülök neki, állítólag csak kikapcsolt magától, mielőtt tönkrement volna. Okos kis gép, mondam én!

Szilvi, szép kis pocid van, jól viseled?

Lányok, hova tüntetek?

Kép
Kép
kata_77
 
 


Szilvi, elküldenéd még egyszer a freemailre az Annamari számát? Véletlenül kitöröltem! :oops: Köszi szépen!

Kép
Kép
kata_77
 
 


Jó reggelt,
sztem nem is olyan vészes a Manótanya ára, az állatkerti játszóéhoz képest pl. egész olcsó :) Mondjuk azt tényleg jó lenne megtudni, több gyerek esetén van-e kedvezmény.

Angi szörcsög, úgyhogy mi is orrszívózunk. Nekem Pesztonka van, és tökre szeretem. Főleg mert van hozzá újszültteknek való adapter is, nemcsak nagyobbak orrát lehet szívni vele.

Pocakosok, jól vagytok?

Bevallom, én nagyon örülök neki, hogy túlvagyunk ezen a terhességen :oops:
Angi még mindig mintababa, most már egyre többet van fent, irtó okosan bír nézni :D

Elárasztanálak benneteket képekkel, csak nemtom, mennyi a tűrőképességetek :P Na, csak egyet:

Kép kislány nagy párnával
jamina
 
 


Sziasztok!

Egyszer megyek de. Párkányba, és írtok ezerrel, így néztem: :shock:, majd ezentúl többet járok...... :lol:

Edoci,
Ó Ó, az rettenetesen tud fájni, nem csodálom, h négykézláb járkáltál. Kb. 2 hete én meg ráléptem egy játékra.... utána úgy ugráltam, mint egy bakkecske :lol: , a lányom pedig torka szakadtából röhögött.....

Kata,
Nekünk is porszívós orrszívónk van és bírja a porszívó, ETA v. milyen..... sztem annak mid1, mit szív: port vagy orrot :D , örülök, hogy a tiétek magához tért! :)
Játszi nekem ok, de csak szerda v. péntek! Megoldható valamelyik nap?
Ecsv-nek is szépen alakul a pocija, már "belehízott" a terhesgyatyóba. :)

Jam,
Megértelek, hogy örülsz, én (is) így gondolom, h. szép, szép az a 9 hónap, de azért jobb, ha már megvan a baba!
Tegnap is voltunk a Manótanyában, egészen jó volt, mivel már fizetős, rajtunk kívül kb. 8 gyerek volt, így azér átlátható volt az egész és a gyerekeim hozzáférhettek a játékokhoz. Van 5let láda, lehet beírni mindenfélét és azt mondta a lány, hogy lesznek kézműves foglalkozások, várja a javaslatokat, hogy milyen foglalkozásokat rendezzen még. Azt viszont nemtom h. van-e több gyerekre kedvezmény, mert az 1 évesemre nem kért semmit. :D
Ha érdekel van telefonszámom valahol.
Az én képtűrőképességem kiváló, úh. felőlem jöhet sok-sok Angi-fotó. :)
ilduska
 
 


Sziasztok!

Gondoltam megint megpróbálok írni, hátha végre engedi a babanet.
Talira mi nem tudunk így benevezni, mert nem tudom, hogy miféle program jön közbe, mert hétköznap csak a délutánok vannak.

Kép
Kép
Kép
ecsv
 
 


Holnap megyünk játszira délután! Ha esetleg lenne kedve valakinek jönni, nagyon örülnék neki. Talán már több ilyen jó idő nem is lesz,szóval várok mindenkit.
Ildus, ha esetleg jöttök, viszem a képet!
Kismamák, kisbabák, nagybabák, anyukák, gyertek! :)

Kép
Kép
kata_77
 
 


Kata, mi sajnos nem tudunk menni, mert beteg vagyok, örülök ha elvánszorgok az oviig...

Kép
Kép
Kép
ecsv
 
 


Vera, akkor mihamarabbi gyógyulást! Babóca jól van? Tudjátok már mi lesz? Kornél várja már? Tényleg, Kornél ottalvós, vagy elhozod ebéd után? Tetszik neki?
Felfogja már, hogy jön a Tesó? Én anno megvettem a Sehányéves kislányt, mondván, majd ebből mesélek neki, de nem igen érdekelte. Sőt ha belegondolok, 9 hónapon át fel sem fogta, hogy érkezik valaki, pedig azt mondta, hogy mi van a pocakba.
Hát volt meglepetés, mikor hazajöttönk! :lol:
Te mesélsz neki a babáról?

Ha esetleg valaki jönne holnap, továbbra is nagy szeretettel várom! :lol: Reméljük szép idő lesz!

Kép
Kép
kata_77
 
 


Sziasztok Lányok!

Látom mindenkinél minden szépen rendben halad.
Nálam is szerencsére minden rendben. Okt. 2-án az UH-n szépen látszott a pici dobogó szíve, és a doki szerint olyan ütemben növekszik, ahogyan kell. Ez nagyon megnyugtatott, viszon új orvos után kell nézzek, mert a dokim januártól nem vállal szülést. Pihenni szeretne. Sajnálom, mert évek évekig jártam hozzá, bíztam benne és reméltem, hogy...............
MIndegy, de legalább rendes, hogy már most előre szól, habár nagyon félve, szinte elnézést kérve mondta, hogy próbáljak márt találni.

Lányok szurkoljatok, ma (ha össze tudom szedni a bátorságom) a főnökömnek megmondom, hogy lassan ne számítson rám. Legalábbis 2-3 évig.

Kép
gubi (ági)
 
 


Sziasztok

Kata
Mi szivesen mennénk a játszira,ugyan a szervízből visszajött a kocsim,de tegnap be akartam indítani és nem indul :twisted: De úgy látom az időjárás sem tökéletes :( Pedig úgy szerettünk volna menni :( Jó programnak ígérkezett.

Gubi(ági)
Örülök hogy minden rendben a babócával!Drukk a főnöködhöz!Hogy fogadta a hírt?

edoci
 
 


Vero,
gyógyulj meg gyorsan :) Jó látni, hogy már a felén túl vagy, úgy örülök neki :D

Ági,
ki is a dokid? Ajánlott vkit maga helyett?

Csajok, nincs meg vkinek véletlenül a Moulin Rouge? Úúúúúgy szeretném :roll:

Édes Angicska már 4500 g (a múlt héten 4210 volt), és ilyen kis pocok:
Kép
jamina
 
 


Sziasztok!

Babóca növekszik, de nem tudom pontosan, hogy eleget-e?
5 hetesen 3700g, és 2950-el jöttünk haza a kórházból.
Szerintetek ez így jó?
Csak, mert Jami babája sokkal "erősebb".:)

Tartozom a szüléstörténettel. Megpróbálom összefoglalni.
Izabella majdnem 3 héttel hamarabb érkezett a kiírtnál, bár a doki azt mondta, szept.20-ig nem fogom húzni, szerinte 10-e előtt meglesz. Ehhez képest aug.31-én hajnali 3/4 4 körül egy pukkanásra ébredtem. Felültem az ágyon, és szinte a pukkanással egyidőben elkezdett folyni 'valami'-persze hamar rájöttem, hogy a magzatvíz, mert ugye nem lehetett visszatartani.
Hirtelen annyira megijedtem, hisz, olyan váratlanul jött, hogy szülök, hogy olyan remegés fogott el, nem tudtam megállítani. Persze, felocsúdtunk aztán a párommal, és még a hiányzó dolgokat kezdtük el bepakolni. Na, ezt ne csináljátok utánam.
Felhívtam a dokim, aki azt mondta, menjünk be most a kórházba, ne pakolásszunk. Végülis, 6 óra körül értünk be, ahol az ügyeletes orvos vizsgált meg, 1 ujjnyira voltam kitágulva, lepakoltam, sőt kicsit később leborotváltak,és még egy kicsit később megkaptam a beöntést is. Rosszabbra számítottam, de nem volt olyan szörnyű.
A vajúdóban megágyaztak, a párom hazament egy kicsit pihenni, hisz, nem is voltak még fájásaim, és anyu váltotta fel. Az orvosom, olyan 8-9 körül jött, és miután megvizsgált, azt mondta, másnap reggelig meglesz. Gondoltam, jóval bíztat.
Aztán el is ment még valami ünnepségre, de tartottuk a kapcsolatot telefonon. Aztán 11 körül kezdtek jönni 5-6 perces fájások, amik 2 órára erősödtek 4-5 percesekre. Az nst akkor már nem volt kellemes, mert ülni is nehéz volt. Szóval kezdett elég "kellemetlen" lenni a dolog.
A dokim visszaért közben, és 3-4 körül már majdnem 3 ujjnyi voltam. Azt mondta, jól haladunk, és 5 körül mondta azt, hogy 7-kor, mikor húgom koncertje elkezdődik az esztergomi Bazilikában, meglesz a baba. Azt tudni kell, hogy ő is el akart menni erre a koncertre. És igaza is lett! Ez annyira érdekes volt, mert bejött az előrejelzése. 5 óra utántól, kb., már elég rendesen fájt, állva volt a legjobb, párom és anyu maszírozták a derekam. A labdát én is kipróbáltam, ami kicsit enyhítette a fájdalmakat. Ekkor már a szülőszobában voltam. Fél 7-3/4 7 körül már a szülőágyon voltam, és már néha úgy éreztem, nyomni kell, aztán végre 'lehetett'. Egy méhlazító infúziót kaptam, hogy eltűnjön a méhszáj teljesen. A szülésznő is és a dokim is nagyon rendesek voltak, és a párom és anyu jelenléte is hatalmas erőt adott, és segített a fájdalmak elviselésében.
A tolásnál elmondták, hogy vegyek levegőt, meddig tartsam bent, mit kell tennem. Végülis olyan 5 tolásra megszületett Izabellánk, este 7 órakor! Tehát igaza lett az orvosomnak. Érdekes volt ez az egybeesés.
A tolófájások sokkal 'jobbak' voltak,mint az előtte lévők, mert akkor már belead az ember mindent, és arra törekszik, hogy végre kijöjjön az a kisember onnan.
Amikor a mellemhez tették az csodálatos érzés volt. Még most is érzem a kis, ragacsos, meleg testét a bőrömön. Mindenki sírt, de tényleg, nagyon megható az a pillanat. A párom vágta el a köldökzsinórt, amit a dokim le is fényképezett.
Miközben varrtak, én a babánknak dúdoltam azt az éneket, amit a hasamban is hallhatott.
Az örzőben még eltöltöttünk egy pár órát a babával, meg családdal, meg lement az infúzió is. Próbált szopizni, és boldogok voltunk. Most is, persze!
Aznap éjjel nem sokat aludtam, annyira friss volt az élmény, izgalmak. A baba ott volt szinte végig velem, hisz bababarát kórház a miénk, itt Esztergomban.
4 és fél nap után hazamehettünk, és azóta tanulgatjuk az új életet, és örülünk egymásnak.
Igaz, a szülés nem volt fájdalom nélküli, de megéri, ki lehet bírni, mint sokmindent, és a végén egy gyönyörű kisbaba az eredmény, aki sokkal fontosabb mindennél.

Kicsit hosszú voltam, de talán nem baj.

Szép napot!
Bogi
dbogica
 
 


Sziasztok
Bocsanat a betolakodasert,de ex-Esztergom kornyekikent talan megbocsathato :wink:

A Manotanya jatszohazhoz szertnek hozzaszolni.
A baratnom nyitotta,eloszor eleg szkeptikus voltam a dolgogal kapcsolatban, hogy kell-e ilyen a varosban,mert videken a szulok azert jobban el vannak latva segito nagyikkal.
Aztan amikor lattam a vegeredmenyt nagyon megdobbentem,Livi nagyon igenyeleset alkotott.Az a sok draga jatek nagyon szorakoztato a gyereknek es akar eleg belole egy ora is, hogy uj elmenyt kapjon es masokkal ismerkedjen.Az ott levo szakkepzett szemelyzet meg szorakoztatja is oket.
Feler egy pesti jatszohazzal,csak felaron :D Itt egy ora 1000-1200 Ft,es mind vegig ott kell lenned a gyerkoccel 4 eves kora alatt.Mig a Mano tanyaban 2 ev utan ott is hagyhatod.En torzstag vagyok a Balaton utcai Mikkamakkaban es nagyon sok jatszohazba jarunk,mivel pestre koltoztunk es a nagyi messze van,tehat jol jonnek ezek a programok.

Teso kedvezmeny szerintem van,bar pontos arat nem tudok,de kerdezzetek ra.

Ugyhogy remelem nektek is bejon annyira a hely mint nekem,es higgyetek el nem draga,a gyerek orome ennyit meger :wink:

udv
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Bogi!
De jó, könnybe is lábadt a szemem :) Olyan megható minden szülés és a babók nagyon csodálatosak!
Ne izgulj a babód rendben fejlődik és ez a lényeg! Minden baba más és más. És sztem ne mérlegelj! A lányomnál minden nap, minden etetésnél mértük, h mennyit evett, mennyit hízik. Béreltünk mérleget, hát ebbe bele lehet őrülni! A fiamnál megfogattam no mérleg és mérés, és hát sokkal jobb volt és szépen fejlődött. Úgyis látni, hogyha nem elég neki a tejci, a kaki beszorul, többet kér enni, nyűgösebb, az orvosnál, ha mérik nem hízik eleget stb. Szóval ne izgulj!

Esztergomban minden szülő anyuka kap infúziót és beöntést, gátmetszést? Én egyik szülésemnél sem kaptam egyiket sem. Lehet h. szerencsés voltam?! v. kórház-hozzáállás kérdése!?

Ági,
Tök jó! Remélem a doki-ügy is megoldódik! Ajánlottak már valakit?

Kata,
Ne hari, de nem tudtunk menni. Még azért lehet találkozó, nincs még nagyon hideg.

Jam,
Nekem nincs.... de majd utána érdekőldök, hátha megvan valakinek.

Kataa,
Üdv. itt!
Manó tanya nekem is tetszik, bár szerintem 1 óra nem elég :D legalábbis az én gyerekeimnél. Másfél órát voltunk, de még maradtak volna. :)

Lett egy új játszótér a Szt. Anna patika mögött, a házak között....na ezt most jól megmondtam :lol: Még nem láttuk, csak hallottam. Voltatok már?
ilduska
 
 


Ildus,
melyik az a Szent Anna? Így névről sosem tudom :oops:

Kataa,
köszi az infót a Manótanyáról :)

Bogi,
sztem ne aggódj, teljesen szépen fejlődik a kislányod, az enyém hízik malacmódra, nem a Tiéd pici 8)
Köszönjük a szüléstörténetet.

Csajok, jövő szerdán babaklub, aki tud, menjen! (9.30tól, Máltai játszó, ha vki még nem tudná.) Ha nagyon szép idő lesz, estleg még mi is kimegyünk.
jamina
 
 


Kedves Mindenki!

Bakos Lívi vagyok a Manó Tanya vezetője.
Kataa-tól tudom hogy ezen a fórumon szóba került a vállalkozásom és elolvasva a leveleiteket szeretnék válaszolni az esetleges kérdésekre.
Először is ami mindenkit érdekelt a testvérkedvezmény. Természetesen tudom hogy több gyerek többe kerül mert iker lányaim vannak, ezért a kedvezmények a következők: 2 testvér esetén a második 20%-ot kap, 3 testvér esetén a 2. és 3. gyermek 30%-ot, 4 testvér esetén 4=3.
Alapáraink: min fél óra 300 Ft, 1 óra 500 Ft és minden további megkezdett fél óra 250 Ft.
Két év alatt gyermekeknek 180 Ft/fél óra ha a szülő vele marad, amennyiben otthagyja akkor a mindenkori alapárak szerint számolunk el.
1 év alatt nem kell fizetni.
Vannak akcióink és bérleteink és a jól tanuló gyermekeket is jutalmazzuk.
Októberben aki eltölt nálunk legalább 1 órát, ajándékot kap.
Október végére először meghirdetett napon (esetleges nagy érdeklődés esetén rendszeresen) kézműves napot tartunk ami minden korosztálynak megfelelő.
Bár olvastam hogy babaklub működik a máltain is amennyiben igény van rá szívesen szervezek a manó tanyában is.
Walt disney-s rajzokkal és minőségi játékokkal várok minden érdeklődő kisgyermeket és anyukát-apukát.

Legyen szép napotok és ha kérdésetek van légyszi írjatok.
Üdv
Bakos Lívia
orange
 
 


Szia Lívi,
köszönjünk az információt :)
Majd feltétlenül írd meg, mikor lesz kézműves nap, az enyéimet tutira érdekelné.
Nincs esetleg honlapod, vagy nem tervezel egyet csinálni? Akkor ott el tudná érni mindenki a fontos tudnivalókat :)
jamina
 
 


Sziasztok!

Szijja, Lívi!
De jó, hogy írtál! :D
Azért remélem, hogy rendszeresen irogatsz majd! :)

Jam,
A Szt. Anna a buszvég után a Tesco felé. Sárga ház.

Kata77,
Hooool vagyol?
ilduska
 
 


Livi szia :lol:
Orulok, hogy irtal es eloszlattad a csajok ketsegeit.En ugy de ugy imadnam ha kozelebb lennel jatszohazastul. Ugy marad akkor ha anyuekhoz megyunk. 8) Nekem tesobabaval meg meg olcso is lesz az elejen :D

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: